Günümüzde Anadolu Hareketi tüm dünyada insanları etkileyen çok önemli bir konudur. Anadolu Hareketi, kökeninden modern toplum üzerindeki etkisine kadar hem uzmanlar hem de vatandaşlar tarafından tartışma ve düşünce konusu olmuştur. Bu makalede, Anadolu Hareketi'in zaman içindeki evriminden bugünkü önemine kadar farklı yönlerini inceleyeceğiz. Ayrıca Anadolu Hareketi'in günlük yaşamın farklı yönlerini nasıl etkilediğine bakacağız ve Anadolu Hareketi ile ilgili zorlukların üstesinden gelmek için olası çözümleri inceleyeceğiz. Bu araştırma aracılığıyla, Anadolu Hareketi'e ve onun çağdaş toplum üzerindeki etkisine ilişkin daha eksiksiz ve derinlemesine bir bakış sunmayı umuyoruz.
Türk Ulusal Hareketi, Millî Hareket, Milliyetçi Hareket ve Kemalist Hareket adlarıyla da anılan[Not 1] Anadolu Hareketi, Kuvâ-yi Milliye'nin direnişiyle Ankara Hükûmeti'nin diplomatik ve askerî eylemlerini kapsayan siyasî harekettir. I. Dünya Savaşı'nın kötü sonuçlarından sonra Osmanlı İmparatorluğu'nun bölünmesi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına kadar geçen süreyi kapsar. Ulusal hareketin ilk adımı Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışı kabul edilmektedir.[1] Türkler aşamalı olarak, Mustafa Kemal Paşa'nın liderliği çevresinde birleşti.
Bu hareket, Sevr Antlaşması'nı tanımadı ve Mîsâk-ı Millî ile belirlenen sınırların çok büyük bölümünü kapsayan Lozan Antlaşması ile güvence edildi.
![]() | Türk tarihi ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir. Madde içeriğini genişleterek Vikipedi'ye katkı sağlayabilirsiniz. |
![]() |