Wilhelm Homberg

Günümüz dünyasında, Wilhelm Homberg büyük önem kazanmış ve her yaştan ve her kökenden insanın genel ilgisini çeken bir konu haline gelmiştir. Ortaya çıkışından bu yana, Wilhelm Homberg birçok kişinin dikkatini çekerek tartışmalara, ihtilaflara ve sonsuz çelişkili görüşlere yol açtı. Etkisi o kadar önemli olmuştur ki kültürel ve coğrafi engelleri aşmış, çeşitli bilgi alanlarında inceleme ve araştırma konusu olmuştur. Bu makalede, Wilhelm Homberg olgusunu kapsamlı bir şekilde inceleyeceğiz, günümüz toplumundaki etkilerini ve sonuçlarını analiz edeceğiz.

Wilhelm Homberg, (Batavia, Vava 1652 - Paris 1715), Hollandalı kimyager ve doktor.

Homberg, Colbert'in çağrısı üzerine 1682'de Paris'e gitti. Bir süre Roma'da hekimlik yaptı. 1691'de tekrar Paris'e döndüğünde Fransız Bilimler Akademisi'ne üye seçildi.

1702'de Orléans dükü, onu kimya hocası olarak tuttu. Orléans dükü, Fransa tahtının varisinin ve oğlunun ani ölümünden dolayı onları zehirlemekle suçlanınca Homberg de kısa bir süre zan altında kaldı.

Homberg'in hava yoğunluğunu ilk ölçen kimse olduğu sanılmaktadır. Bir tuzun, bir baz üzerinde asit etkisiyle elde edildiğini gösterdi. Fosforun değişik şekillerinin kimyasal bakımdan birbirinden farksız olduğunu ortaya koydu. Bundan başka kokulu bitkisel yağlarla borik asit üzerinde çalıştı.