Uçuş göstergesi

Bugünkü yazımızda Uçuş göstergesi'in büyüleyici dünyasına dalacağız. Uçuş göstergesi, kökeninden modern toplum üzerindeki etkisine kadar pek çok kişi için ilgi ve tartışma konusu olmuştur. Yıllar geçtikçe Uçuş göstergesi gelişerek kültürel ve teknolojik değişimlere uyum sağlayarak tarihte derin bir iz bıraktı. Popüler kültür üzerindeki etkisinden bilimsel alandaki etkilerine kadar Uçuş göstergesi'in en alakalı yönlerini keşfedeceğiz. Uçuş göstergesi ile ilgili her şeyi keşfetmek için bu heyecan verici yolculukta bize katılın.

6 temel uçuş göstergesi. Sol üstten başlayarak saat yönünde: Sürat saati, durum cayrosu, altimetre, varyometre (dikey hız göstergesi), istikamet cayrosu, dönüş ve kayış göstergesi

Uçuş göstergeleri; çoğu uçağın borda paneli üzerinde yer alan; istikamet, yatış, yunuslama, kayış, hız ve yükseklik gibi uçağın yere nazaran durumu ve hareketleri ile ilgili bilgi veren saatler. Uçuş göstergeleri vakumla, pito-statik olarak, cayroskobik olarak veya manyetik esaslara göre çalışırlar.[1] Standart bir uçakta bulunan uçuş göstergeleri şunlardır:

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  1. ^ Flight Instruments 13 Şubat 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Private Pilot Ground School. Erişim: 26 Şubat 2012.