Samuel Hahnemann

Günümüz dünyasında Samuel Hahnemann büyük ilgi gören ve tartışılan bir konu haline geldi. Toplum üzerindeki etkisi, siyasetteki önemi veya kültürel alandaki etkisi nedeniyle Samuel Hahnemann dünya çapında milyonlarca insanın dikkatini çekti. Bu makale Samuel Hahnemann'in çeşitli yönlerini keşfetmeyi ve farklı alanlardaki önemine ve sonuçlarına ışık tutmayı amaçlamaktadır. Samuel Hahnemann, kökeninden zaman içindeki evrimine ve insanların günlük yaşamları üzerindeki etkisine kadar göz ardı edemeyeceğimiz bir konu haline geldi. Bu makale, derinlemesine analiz yoluyla Samuel Hahnemann'e ve onun günümüz toplumu üzerindeki etkisine ilişkin bütünsel bir bakış açısı sağlamayı amaçlamaktadır.

Samuel Hahnemann
Doğum10 Nisan 1755
Meißen, Almanya / Saksonya
Ölüm2 Temmuz 1843
Fransa / Paris
Defin yeriPère Lachaise Mezarlığı
EğitimFriedrich Alexander Üniversitesi Erlangen-Nürnberg
MeslekTıp Doktoru, eczacı, üniversite profesörü, kimyager, homeopat, farmakolog, kütüphaneci
İşverenLeipzig Üniversitesi
Evlilik
  • Johanne Henriette Leopoldine Küchler (1782 - 1830)
  • Mélanie Hahnemann (1835-1843)
Çocuk(lar)11
Ödüller
İmza

Christian Friedrich Samuel Hahnemann (d. 10 Nisan 1755, Meißen, Saksonya - ö. 2 Temmuz 1843, Paris), Alman hekim ve üniversite profesörü.

Kariyeri

Kınakınanın etkilerine ilişkin tutarsız savlara inanmayarak bu etkileri kendi üstünde denemek isteyen Hahnemann, her gün küçük dozlarda kınakına alarak bu deneyleri sonucunda kınakınanın hastalarda ateşi düşürdüğünü, buna karşılık sağlam bedenlerde ateşe benzeyen durumlar yarattığını gözlemledi. Homeopatinin temel yasası olan benzerlik yasasını ve homeopati öğretisini ortaya attı. Eleştirilere aldırmayarak denemelerini sürdürdü.

Başlıca yapıtları

  • Organon der Rationellen Heilkonst (İyi Etme Sanatının Aracı, 1810)
  • Reine Arzneimittellehre (Arı Farmakoloji, 1811-1821)

Kaynakça