Neriman Uğur

Bugün, Neriman Uğur geniş bir toplum yelpazesi için büyük önem taşıyan ve ilgi duyulan bir konu haline geldi. Ekonomi üzerindeki etkisinden siyasi kararlar üzerindeki etkisine kadar Neriman Uğur kendisini güncel konuşma ve tartışmalarda merkezi bir konu olarak konumlandırdı. Bu olguyu daha iyi anlayabilmek için farklı boyutlarını ve sonuçlarını analiz etmek önemlidir. Bu makalede, Neriman Uğur'in çeşitli yönlerini ve bunların çevremizi nasıl şekillendirdiğini ve etkilediğini derinlemesine inceleyeceğiz.

Neriman Uğur
DoğumNeriman Uğur
16 Haziran 1958
Fethiye, Muğla, Türkiye
MeslekOyuncu
Etkin yıllar1983-günümüz
Çocuk(lar)2

Neriman Uğur (d. 16 Haziran 1958, Muğla), Türk, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur.

Hayatı

16 Haziran 1958 tarihinde Muğla'nın Fethiye ilçesinde doğdu. 1983 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Ana Sanat Dalı Oyunculuk Bölümü mezunudur. Aynı yıl Devlet Tiyatrolarının oyunculuk dalında açtığı sınavı kazanarak, Bursa Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu sanatçı olarak göreve başladı ve hâlen bu kurumda çalışmaktadır.

1997 yılında Hartford Üniversitesi (New York) Sanat Fakültesi'inde Prof.Malcolm Morrson daveti üzerine gitmiş ve Tiyatro Fakültesi Oyunculuk Atölyesi Franstisek Veres'ın oyunculuk uygulamalarına katılmıştır.

1999-2002 yılları arasında Kanal D'de yayımlanan, başrollerini Memet Ali Alabora (Komiser Memoli) ve Meltem Cumbul (Zeyno) 'un başrolünü paylaştığı Yılan Hikâyesi, adlı dizide oynadığı Gülsüm adlı karakterle tanındı.

Filmografisi

Tiyatro oyunları

Ödülleri

  • Nilüfer Lions - En İyi Tiyatro Sanatçısı
  • Osmangazi Rotary - En İyi Tiyatro Sanatçısı

Kaynakça

  1. ^ "SON DERS filmi 08 Şubat'da vizyona giriyor". 16 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2008. 
  2. ^ "Son Ders: Aşk ve Üniversite". 12 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2020. 
  3. ^ "Bursa Devlet Tiyatrosu, yeni sezonunu, 'Bernarda Alba'nın Evi' adlı oyunun prömiyeriyle açacak..." 14 Eylül 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2008. 

Dış bağlantılar