Eğik çizgi

Bu yazıda Eğik çizgi'in büyüleyici dünyasına dalacağız, çeşitli yönlerini keşfedeceğiz ve hayatımızdaki önemini ve etkisini inceleyeceğiz. Tarih boyunca Eğik çizgi, yaşama, düşünme ve çevremizdeki dünyayla ilişki kurma şeklimizi etkileyerek ve şekillendirerek toplumda temel bir rol oynamıştır. Kapsamlı ve zenginleştirici bir analiz aracılığıyla, Eğik çizgi'in kökenlerinden bugünkü evrimine kadar birçok boyutunu inceleyeceğiz. Aynı şekilde, Eğik çizgi ve onun günümüzdeki önemi hakkında kapsamlı ve ayrıntılı bir vizyon sunmak amacıyla, uzmanların konuyla ilgili farklı bakış açılarına ve görüşlerine kendimizi kaptıracağız. Hiç şüphe yok ki bu makale, Eğik çizgi'in heyecan verici evrenine dalmak ve onun hayatımızdaki gerçek anlamını anlamak için eşsiz bir fırsat olacak.

/
Eğik çizgi
Diğer isimlerSlaş
 ⁄   ∕ 
Kesir eğik çizgisi Bölme eğik çizgisi Tam eğik çizgi

Eğik çizgi / veya slaş (Slash, İngilizceden), bir çizgiye eğim verilerek oluşturulmuş, yatay noktalama işaretidir. Bölme ve kesirleri ifade etmek için, tarih gösterirken noktaların yerine gelen eğik çizgi, dışlayıcı veya kapsayıcı özelliğiyle de kullanılmaktadır. Unicode'da bir solidus olarak isimlendirilir.

Kullanım

Ayrılma ve birleşme

Alternatifleri bağlama

Eğik çizgi, birçok dilde genellikle dışlayıcı (örneğin, E/H yalnızca evet veya hayır için onay verir, her ikisi için değil) veya kapsayıcı olarak ("veya" bağlacına karşın daha kısa bir ikame olarak) kullanılır. Filolojide varyantları ve etimolojileri not etmek için kullanılmasına rağmen[1] bu anlamda kullanımı biraz gayriresmîdir.[2] Bazen ise isimlendirme anlaşmazlıklarından kaçınılmak için kullanılabilir: "Asurlu/Keldani/Süryani", "Kızılderili/Yerli Amerikalı".

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  1. ^ The Chicago Manual of Style, 16th ed., 6.104: University of Chicago Press, 2016 .
  2. ^ Partridge, Eric (1953), "The Virgule (or Virgil) or the Oblique", You Have a Point There: A Guide to Punctuation and Its Allies, Londra: Hamish Hamilton, republished 2005 by Taylor & Francis, s. 155, ISBN 0-415-05075-8, 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi