Eko-kapitalizm

Bu yazımızda uzun süredir ilgi ve tartışma konusu olan Eko-kapitalizm konusuna değineceğiz. Eko-kapitalizm akademisyenlerin, uzmanların ve kamuoyunun dikkatini çeken, bir dizi çelişkili görüş ve farklı görüşlerin ortaya çıkmasına neden olan bir konudur. Yıllar boyunca Eko-kapitalizm'in farklı bilgi alanlarındaki çalışmalara konu olması bu konu etrafındaki tartışmayı zenginleştirmiştir. Bu makalede, Eko-kapitalizm'e ışık tutmaya, onun farklı boyutlarını ve perspektiflerini keşfederek onun günümüzdeki önemini ve alaka düzeyini daha derinlemesine anlamaya çalışacağız.

Eko-kapitalizm, doğal kaynakların sermaye olarak kabul edildiği ve elde edilen kazançların kısmen çevrenin korunmasına ve sürdürülebilirliğe bağlı olduğu bir serbest piyasa ekonomisi kuramı veya uygulamasıdır.[1] Bu nedenle hükûmetler çevresel sorunlarım çözümü için örneğin karbon vergisi gibi piyasa temelli politika araçlarını kullanmalıdır.[2]

Mavi yeşiller terimi genellikle eko kapitalizmi savunanlar için kullanılır. Eko kapitalizm, kızıl yeşillerin sağcı eşdeğeri olarak düşünülebilir.[3]

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  1. ^ "eco-capitalism". collinsdictionary. 26 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Şubat 2022. 
  2. ^ "Definition of Eco-Capitalism". collinsdictionary.com. 26 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Kasım 2015. 
  3. ^ "The rise of green capitalism". roadtoparis.info. 28 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Kasım 2015.