Bu yazımızda günümüz toplumunda büyük ilgi uyandıran Biyogüvenlik konusunu ele alacağız. Tarih boyunca Biyogüvenlik hem kişisel hem de profesyonel olarak çeşitli alanlarda önemli bir rol oynamıştır. Biyogüvenlik, başlangıcından günümüze kadar araştırmaların, tartışmaların ve çekişmelerin hedefi olmuş, çelişkili görüşlere ve farklı bakış açılarına yol açmıştır. Bu makalede, Biyogüvenlik'in farklı yönlerini keşfedeceğiz, farklı bağlamlardaki etkisini analiz edeceğiz ve çağdaş dünyadaki önemini daha iyi anlamamıza olanak tanıyan bilgiler sunacağız.
Biyogüvenlik, biyoteknolojik çalışmaların, doğayı ve insan yaşamını etkilememesi için ülkelerce yasal denetim altina alınması işlemi. Türkiye'de biyogüvenlikle ilgili bir protokol Türkiye Biyogüvenlik Protokolü adı altında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürürlüğe konmuştur.
Hastalıkların çiftliğe girmesinin sınırlandırılması ve patojen etkenlerin üniteler arası geçişini engellemesi adına yapılan bir dizi yatırım ve koruma programıdır. Bir işletmeye giren herhangi bir enfeksiyöz hastalık o işletmenin nakit akışı ve etkilenen hayvan türleri üzerinde çok tahripkar bir etki yapabilir. Pseudorabies, tüberküloz, paratüberküloz ve brucella hastalığı bu tür hastalıklara birkaç örnektir. Eğer bu hastalıklar çıkarsa işletmenin nakit akım sistemi hızla kilitlenebilir.Risk içeren noktalara kontrol noktaları denir.