Chudnov Antlaşması

Günümüz dünyasında Chudnov Antlaşması geniş bir kitlenin büyük önem verdiği ve ilgisini çeken bir konu haline geldi. Siyasi, sosyal, ekonomik veya kültürel alandaki önemi nedeniyle Chudnov Antlaşması genel olarak toplumun dikkatini çekti. Teknolojik gelişmelerin ve küreselleşmenin ortaya çıkmasıyla birlikte Chudnov Antlaşması, insanların günlük yaşamlarında öncü bir rol üstlenerek farklı alanlarda tartışmalara ve tartışmalara yol açtı. Bu nedenle, günümüz dünyasındaki etkisini ve kapsamını anlamak için Chudnov Antlaşması ile ilgili çeşitli yönleri analiz etmek ve derinlemesine incelemek önemlidir.

Chudnov Antlaşması
TürBarış Antlaşması
İmzalanma17 Ekim 1660
YerChudniv


Chudnov Antlaşması veya Cudnów Antlaşması (Lehçe: Ugoda cudnowska, Ukraynaca: Чуднівський трактат) Lehistan-Litvanya Birliği ile Kazak Hetmanlığı arasında, Hmelnitski Ayaklanması sırasında 17 Ekim 1660 tarihinde Chudniv'de (Lehçe: Cudnów) imzalanan bir antlaşmadır. Rutenler'in Polonya ve Litvanya ile eşit statüsüne yükseltilmesi haricinde Hadiach Antlaşması'nın hükümlerinin çoğunu restore etti. Pereyaslav Makalelerini geçersiz kıldı.

Antlaşma, Chudnov Muharebesi'ndeki Polonya zaferinin ardından imzalandı.[1]

Kaynakça

  1. ^ Young, William (1 Eylül 2004). International Politics and Warfare in the Age of Louis XIV and Peter the Great: A Guide to the Historical Literature. iUniverse. ISBN 9780595329922. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2015.