Asimetrik savaş

Günümüz dünyasında Asimetrik savaş, çeşitli alanlarda büyük önem kazanmış bir konudur. Kişisel düzeyden profesyonel düzeye kadar Asimetrik savaş, çoklu sonuçları ve sonuçları nedeniyle pek çok kişinin dikkatini çekti. Zamanla, Asimetrik savaş'in karar alma süreçlerini, davranışlarını ve genel refahını etkilediği için insanların yaşamlarında belirleyici bir faktör olduğu ortaya çıktı. Bu nedenle bu olgunun iyice anlaşılması ve farklı boyutlarının analiz edilmesi, bu olguyu yeterince ele alabilmek açısından büyük önem taşımaktadır. Bu makalede, Asimetrik savaş'in farklı bağlamlardaki etkisini daha ayrıntılı olarak inceleyeceğiz ve bunu etkili bir şekilde ele almak için stratejiler ve öneriler sunmaya çalışacağız.

Asimetrik savaş, güçsüz olan askerî birliklerin daha güçlü olan askerî birliklere karşı yürüttüğü gayrinizami harp unsurlarını da barındıran savaş yöntemidir.[1][2]

Asimetrik savaş özellikle 11 Eylül sonrasında ortaya çıkan bir kavramdır.

Genelde

  • Taraflardan biri diğerinden daha zayıfsa
  • Taraflardan birinin yeri belli değilse
  • Taraflardan birine zayiat verdirilebilecek zayıf noktaları var ise ortaya çıkması mümkündür.

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  1. ^ Tomes, Robert (2004). "Relearning Counterinsurgency Warfare" (PDF). Parameters. 7 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 23 Mart 2020. 
  2. ^ Stepanova, E. 2008 Terrorism in asymmetrical conflict: SIPRI Report 23 (PDF). Oxford Univ. Press. 10 Mart 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mart 2016.