Bu makale, günümüzde büyük önem taşıyan 1. Georges Pompidou Hükûmeti konusunu ele alacaktır. 1. Georges Pompidou Hükûmeti, son yıllarda çeşitli kişilerin dikkatini çeken, farklı alanlarda tartışmalara ve ihtilaflara yol açan bir konudur. Bu makale boyunca 1. Georges Pompidou Hükûmeti'in önemi ve günümüz toplumundaki etkileri derinlemesine analiz edilecektir. 1. Georges Pompidou Hükûmeti ile ilgili tarihçesinden ve gelişiminden gelecekteki olası yansımalarına kadar çeşitli yönler incelenecektir. Bu analiz aracılığıyla, okuyucunun bu konunun günümüzdeki karmaşıklığını ve önemini daha iyi anlamasını sağlayacak şekilde küresel ve eksiksiz bir 1. Georges Pompidou Hükûmeti vizyonu sağlamaya çalışıyoruz.
1. Georges Pompidou Hükûmeti Beşinci Cumhuriyet'in 2. hükûmetidir. 14 Nisan 1962 tarihinde cumhurbaşkanı Charles de Gaulle tarafından başbakan Georges Pompidou atanmış, ardından 15 Nisan 1962 tarihinde de bakanlar kurulunun diğer üyeleri atanmıştır. Hükûmete 5 Ekim 1962 tarihinde güvensizlik oyu verilmiş ancak hükûmetin hemen istifa etmesi gerekirken, cumhurbaşkanı meclisi feshedip ülkeyi erken seçime götürmesi üzerine hükûmet 28 Kasım 1962 tarihinde istifa etmiştir.
Başbakan : Georges Pompidou
15 Mayıs 1962 tarihli atamalar
Charles de Gaulle'ün "Birleşik Avrupa" mesafeli yaklaşımını belirttiği basın açıklamasının ardından Cumhuriyetçi Halk Hareketi'ne mensup 5 bakan istifa etmiştir: Paul Bacon, Robert Buron, Joseph Fontanet, Pierre Pflimlin ve Maurice Schumann. Yerlerine yapılan atamalar şöyledir:
11 Eylül 1962 tarihli atamalar