Son Telgraf

Günümüz dünyasında, Son Telgraf toplumun geniş bir kesimi için büyük önem taşıyan ve ilgi duyulan bir konu haline geldi. Hem kişisel hem de profesyonel düzeyde, Son Telgraf'in etkisi yadsınamaz ve etkisi günlük hayatımızın birçok alanında hissediliyor. Son Telgraf, başlangıcından gelecekteki etkilerine kadar akademisyenlerin, uzmanların, profesyonellerin ve genel kamuoyunun dikkatini çekmiştir. Bu yazıda Son Telgraf'in büyüleyici evrenini derinlemesine inceleyerek onun tarihini, şu anki önemini ve yakın gelecekteki olası gelişmelerini inceleyeceğiz.

Son Telgraf
TürGünlük gazete
Kuruluş tarihi14 Haziran 1924
DilTürkçe

Son Telgraf, Türkiye'de cumhuriyetin ilanı sonrasında İstanbul'da yayımlanan politik haber gazetesi.

Fevzi Lütfü Karaosmanoğlu, Hüseyin Avni, Sadri Ertem ve Suphi Nuri İleri tarafından 14 Haziran 1924 tarihinde yayımlanmaya başladı. Başyazarı ise Sadri Ertem'di. Çıkan ilk sayısında amacını Türklük, Cumhuriyet ve yenilik değerlerini ve çabalarını savunmak olarak belirledi.[1] Tek parti yönetimine muhalif bir tavır sergilediğinden Şeyh Said İsyanı sonrasında İsmet Paşa tarafından çıkarılan ve TCF gibi partilerin de kapatılmasının yolunu açan Takrir-i Sükûn Kanunu gereğince kapatıldı. Ethem İzzet Benice'nin sahibi ve başyazarı olduğu gazete 1937 yılında tekrar çıkmaya başlayarak genellikle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin yarı meşru bir yayın organı olarak devam etti. 1950'li yıllarda ise kapandı.

Kaynakça

  1. ^ "Cumhuriyetin İlk Yıllarında Muhalif Basın". 30 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ekim 2012. 

Dış bağlantılar