Bu yazıda Silahlı insansız hava aracı ile ilgili her şeyi inceleyeceğiz. Silahlı insansız hava aracı, kökeninden günümüz toplumu üzerindeki etkisine kadar pek çok kişinin ilgisini çeken bir konu olmuştur. Tarih boyunca Silahlı insansız hava aracı kültürden bilime kadar farklı alanlarda önemli bir rol oynamıştır. Silahlı insansız hava aracı hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak, onun çevremiz üzerindeki etkisini ve zaman içinde nasıl geliştiğini daha iyi anlamamızı sağlar. Ayrıca günümüzdeki geçerliliğini ve çeşitli alanlarda nasıl tartışma ve tartışma konusu olmaya devam ettiğini analiz edeceğiz. Silahlı insansız hava aracı hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğrenmek için okumaya devam edin.
Bu tip uçakların yerleşik bir insan pilotu yoktur.[4] Operatör aracı uzaktaki bir terminalden çalıştırdığından, bir insan pilot için gerekli ekipmana ihtiyaç duyulmaz, bu da insanlı bir uçaktan daha düşük bir ağırlık ve daha küçük bir boyuta neden olur. Birçok ülke operasyonel yerli insansız hava muharebe aracına sahiptir ve daha birçok insansız hava muharebe aracı ithal edilmekte veya geliştirme programları devam etmektedir.[5]
^Kennedy, Caroline; Rogers, James I. (17 Şubat 2015). "Virtuous drones?". The International Journal of Human Rights. 19 (2): 211-227. doi:10.1080/13642987.2014.991217. ISSN1364-2987.
^Silahlı drone üreten ülke sayısı kaynağa göre değişmektedir. Örneğin bakınız:
International Institute for Strategic Studies (IISS) (14 Şubat 2018). "The Military Balance 2018". The Military Balance (İngilizce). Routledge. 118: 21., Amerika Birleşik Devletleri, İsrail, Çin, Türkiye ve İran listelenmektedir.
Peter Bergen, David Sterman, Alyssa Sims, Albert Ford, Christopher Mellon. "Who Has What: Countries Developing Armed Drones". International Security Program (İngilizce). New America. 17 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Kasım 2018.KB1 bakım: Birden fazla ad: yazar listesi (link) , Amerika Birleşik Devletleri, İsveç, Güney Afrika, Fransa, İspanya, İtalya, Yunanistan, İsviçre, İngiltere, Rusya, Ukrayna, Türkiye, Gürcistan, İsrail, Ürdün, İran, BAE, Suudi Arabistan, Hindistan, Pakistan, Kuzey Kore, Güney Kore, Çin, Tayvan ve Avustralya listelenmektedir.