Bu yazımızda farklı alanlarda büyük ilgi uyandıran OnLive konusuna değineceğiz. OnLive, günümüzle olan ilgisi nedeniyle araştırmacıların, akademisyenlerin, profesyonellerin ve genel kamuoyunun dikkatini çekti. Bu makale boyunca, bu konuya geniş ve eksiksiz bir vizyon sağlamak amacıyla OnLive ile ilgili farklı yaklaşımlar, bakış açıları ve hususlar incelenecektir. OnLive'in kökeninden toplumdaki etkilerine kadar ne anlama geldiği ve farklı bağlamlardaki etkisi kapsamlı bir şekilde incelenecektir. Ayrıca, uzun vadeli projeksiyonunu anlamak amacıyla OnLive ile ilgili olası gelecek perspektifleri ve eğilimler analiz edilecektir.
Bu madde hiçbir kaynak içermemektedir. (Ağustos 2013) (Bu şablonun nasıl ve ne zaman kaldırılması gerektiğini öğrenin) |
OnLive, oyunların uzak bir bilgisayarda saklandığı ve çalıştırıldığı bir bulut bilgisayar sistemidir. Görüntüler uzak sunuculardan internet aracılığıyla bilgisayara aktarılır. OnLive Game System aracılığıyla çalışan sistem Microsoft Windows, Intel merkezli Mac OS X 10.5.8 ve sonrasında uyumludur. OnLive sistemi sayesinde, sadece video oynatabilecek derecede düşük sistemli bir bilgisayarda bile yüksek kalitede oyunları son ayarlarda sorunsuzca oynanabilir. Bu nedenle servis, konsol oyun sistemlerinin ciddi bir rakibi olarak görülmektedir. Oyunlar 720p çözünürlüğe kadar destek sağlar. OnLive hizmeti, 5 Mbit/Sn veya daha üstü internet hızını tavsiye ederken, minimum hız olarak da 3 Mbit/s yazılımı gerekmektedir. Şu an, Take-Two, Ubisoft, Epic Games, Atari, Codemasters, THQ, Warner Bros, 2D Boy, Eidos Interactive gibi 20'den fazla yayımcı OnLive'ı desteklemektedir. 2015 yılında Sony tarafında satın alınıp bir süre sonra tüm hizmetlerine son verilip kapatılmıştır.