Nisan (İbrani takvimi)

Günümüz dünyasında Nisan (İbrani takvimi) çok sayıda insan için büyük önem taşıyan ve ilgi duyulan bir konu haline geldi. Toplum üzerindeki etkisi, tarihsel önemi ya da günlük yaşamın çeşitli yönleri üzerindeki etkisi nedeniyle Nisan (İbrani takvimi) geniş bir kitlenin dikkatini çekti. Nisan (İbrani takvimi), kökeninden bugünkü gelişimine kadar tartışmalar, yansımalar ve derin analizler üretmeye devam ediyor. Bu makalede, önemini derinlemesine incelemek ve modern dünya üzerindeki etkisini daha iyi anlamak amacıyla Nisan (İbrani takvimi) ile ilgili farklı yönleri inceleyeceğiz.

TişriHeşvanKislevTevetŞevatAdar (VeAdar)NisanİyarSivanTammuzAvElul

Nisan (İbraniceנִיסָן‎) İbrani takvimine göre resmi yılın yedinci ayıdır (artık yıllarda sekizinci aydır ve yıl 1 Tişri'de başlar) ve dini yılın birinci ayıdır (dini yıl 1 Nisan'da başlar). 30 gün süren bu ay Gregoryen takviminde Mart-Nisan aylarına düşer. Nisan ismi Babilceden girmişstir; Tora'da Babil Sürgününden önce bu ay için bahar anlamına gelen Aviv ismi kullanıldığı görülür.

Nisan ayındaki bayramlar

14 Nisan - Behor orucu. Ailenin ilk doğan çocukları tarafından tutulan bu oruç Şabat'a düşerse ayın 12'sinde tutulur.
15 - 21 Nisan - Pesah. İsrail dışındakiler bu bayramı ayın 22'sine kadar kutlar.
27 Nisan - Yom HaŞoa, Holokost'ta ölenleri anma günüdür. Eğer bu gün Şabat'a düşerse ayın 26'sında veya 28'inde yas tutulur.

Yahudilik tarihinde Nisan

Diğer diller

Kaynakça

Dış bağlantılar