Konstantinopolis Kuşatması (715)

Bu makalede Konstantinopolis Kuşatması (715)'in büyüleyici dünyasına dalacağız, onun çeşitli yönlerini ve toplumumuz üzerindeki etkisini keşfedeceğiz. Çok eski zamanlardan beri, Konstantinopolis Kuşatması (715) genç ve yaşlıların dikkatini çekmiş, gizemi ve çekiciliğiyle tüm nesillerin ilgisini çekmiştir. Tarih boyunca Konstantinopolis Kuşatması (715), inançlarımızı, geleneklerimizi ve yaşam tarzlarımızı etkileyerek insanlığın evriminde temel bir rol oynamıştır. Bu makalede, farklı bağlamlardaki alaka düzeyini ve günümüz dünyasındaki etkisini analiz ederek Konstantinopolis Kuşatması (715)'i derinlemesine inceleyeceğiz. Konstantinopolis Kuşatması (715)'in tüm yönlerini keşfetmeye ve kendinizi bilgi ve keşiflerle dolu heyecan verici bir yolculuğa çıkarmaya hazır olun!

Konstantinopolis Kuşatması
Bizans İç Savaşı
TarihMayıs-Ekim 715
Bölge
Sonuç Başarılı oldu, III. Theodosios tahta oturdu
Taraflar
Opsikion Ordusu II. Anastasios


Konstantinopolis Kuşatması, 715 yılında Opsikion Ordusu'nun II. Anastasios'a başkaldırarak gerçekleştirdiği muhasara.

II. Anastasios'un yaklaştığı düşünülen Arap kuşatmasına karşı Konstantinopolis'in surlarını güçlendirmesinin ardından kuşatmayı beklemek yerine saldırmaya karar vermesi ile Rodos'tan hareket eden Opsikion Ordusu Araplar üzerine gitmesi gerekirken isyan etmiş, bir vergi memuru olan Theodosios'u isteği dışında imparator ilan ederek başkente yürümüştür. Mayıs ayında başkent kuşatmaya alınmış, ekim ayında şehre girilerek III. Theodosios tahta oturtulmuştur.[1]

Kaynakça

  1. ^ Sumner, Graham V. (1976). "Philippicus, Anastasius II and Theodosius III". Greek, Roman, and Byzantine Studies (İngilizce). 17 (3). Durham, North Carolina: Duke University Department of Classical Studies. ss. 287-294. ISSN 2159-3159. OCLC 6415521.