Günümüz dünyasında Karaoke büyük önem kazanan ve farklı sektörlerin dikkatini çeken bir konu. Akademiden iş dünyasına kadar Karaoke sürekli tartışılan ve artan ilgi konusu haline geldi. Zamanla, Karaoke'in toplum üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğu, sınırları ve kültürleri aşan tartışmalara ve düşüncelere yol açtığı kanıtlandı. Bu makalede, Karaoke olgusunu derinlemesine inceleyip, onun günümüz dünyasındaki etkilerini ve etkisini analiz edeceğiz.
Bu madde hiçbir kaynak içermemektedir. (Ocak 2024) (Bu şablonun nasıl ve ne zaman kaldırılması gerektiğini öğrenin) |
Karaoke (カラオケ?, Japonca birleşik ad: kara 空 "boş, yok" ve ōkesutora オーケストラ "orkestra", orkestranın yokluğu, solistsiz orkestra) Japon kökenli bir eğlence anlayışıdır. Türk Dil Kurumu'nun sözlüğünde bulunmayan bir sözcüktür.
Orijinal şarkıdan sözler çıkarılır. Kişinin önündeki ekrandan (karaoke makinesinden) veya kâğıttan sözlerini takip ederek mikrofonla topluluğa şarkıyı söylemeye çalışmasına verilen isimdir. Şarkı sözleri genelde şarkıcıya yol göstermek amacıyla video ekranında değişen bir simge ya da renkle veya müzikli/videolu gösterilir.
Karaoke makinesini 1971'de Inoue Daisuke bir otomobil teybi ile bir madeni para kutusu ve küçük bir amfiyi birleştirerek icat etti.
![]() | Müzik ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir. Madde içeriğini genişleterek Vikipedi'ye katkı sağlayabilirsiniz. |