Joseph Pulitzer

Joseph Pulitzer konusu günümüz dünyasında büyük ilgi ve alaka görmektedir. Birçok yönü kapsayan ve toplum, ekonomi, siyaset ve kültür üzerinde önemli etkisi olan bir konudur. Tarih boyunca Joseph Pulitzer, farklı bağlamlarda önemini ortaya koyan tartışma, analiz ve inceleme konusu olmuştur. Bu makalede Joseph Pulitzer'in farklı yönlerini inceleyerek yaşamın çeşitli alanlarındaki etkisini inceleyeceğiz. İster bireysel ister kolektif düzeyde olsun, Joseph Pulitzer geniş bir izleyici kitlesinin ilgisini uyandırarak, günümüzdeki anlamı ve sonuçları hakkında yansıma ve tartışmalara yol açıyor.

Joseph Pulitzer
Doğum10 Nisan 1847(1847-04-10)
Makó, Macaristan
Ölüm29 Ekim 1911 (64 yaşında)
Charleston, Güney Karolina, ABD
MilliyetAmerikalı
Etnik kökenMacar
MeslekGazeteci
İmza

Joseph Pulitzer ya da József Pulitzer (10 Nisan 1847, Makó, Macaristan - 29 Ekim 1911, Charleston, Güney Karolina, ABD), Macar asıllı Amerikalı gazeteci.

Amerikan İç Savaşı sırasında asker olmak için gittiği Amerika'da savaştan sonra Almanca çıkan gazetelerde çalışmaya başlamıştır. Önemli çalışmalarıyla kısa sürede başarıyı yakalamış ve 1882'de New York World gazetesini satın almıştır. İnsanların ilgisini çekecek öyküler, sansasyonlar ve skandal haberlerine verdiği önemle gazeteciliğin yönünü değiştirmiş modern gazeteciliğin öncüsü olarak kabul edilmiştir. Gazetesinin günlük tirajını 15.000'den 300.000'e çıkarmıştır. Bir süre ABD Temsilciler Meclisinde de görev yapmıştır.

Columbia Üniversitesi'ne bıraktığı parayla her yıl onun adına Pulitzer Ödülü verilmektedir. 64 yaşında ABD'de ölmüştür.

Dış bağlantılar

Wikimedia Commons'ta Joseph Pulitzer ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunur