Haldun Menteşeoğlu

Bu yazıda Haldun Menteşeoğlu'i ve ilgili tüm yönlerini derinlemesine analiz edeceğiz. Haldun Menteşeoğlu, toplum, ekonomi, kültür ve diğer birçok alan üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğundan günümüzde büyük önem taşıyan bir konudur. Yıllar boyunca Haldun Menteşeoğlu sürekli tartışmalara yol açtı ve farklı sektörlerde artan ilgiyi ateşledi. Bu bağlamda, Haldun Menteşeoğlu'in doğası ve kapsamının yanı sıra kısa ve uzun vadeli sonuçlarını da tam olarak anlamak çok önemlidir. Bu nedenle, bu makale, bilgiyi zenginleştirmek ve küresel öneme sahip bu konu etrafında yapıcı bir tartışmayı teşvik etmek amacıyla Haldun Menteşeoğlu hakkında kapsamlı ve ayrıntılı bir bakış sunmayı amaçlamaktadır.

Süleyman Halidun Menteşeoğlu[1] (1916, Yangı, Köyceğiz, Muğla - 7 Temmuz 1988), Türk siyasetçi, eski Türkiye İçişleri Bakanı ve İmar ve İskân Bakanı.

Hayatı

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. İstanbul Vilayet Mektupçuluk Kalemliği, Kocaeli İl Maiyet Memurluğu, Anadolu Hisarı Bucak Müdürlüğü, Kaş, Saray, Eğil, Seferihisar, Eminönü, Mudanya, Üsküdar, Kadıköy Kaymakamlıkları, Sinop Valiliği, Mülkiye Müfettişliği, Cumhuriyet Senatosu Muğla Üyeliği (15 Ekim 1961 - 12 Eylül 1980), Cumhuriyet Senatosu İçişleri Komisyonu Başkanlığı, 30. Hükûmet İmar ve İskân Bakanlığı, 31. ve 32. Hükûmet İçişleri Bakanlığı yapmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.[1]

TBMM VII. Dönem Muğla Milletvekili Feridun Osman Menteşeoğlu'nun kardeşidir.

Kaynakça

  1. ^ a b "TBMM Albümü 4. Cilt (1960-1983)" (PDF). TBMM Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü. 21 Ocak 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mart 2022. 
Siyasi görevi
Önce gelen:
Salih Ragıp Üner
Türkiye İçişleri Bakanı
3 Kasım 1969 - 26 Mart 1971
Sonra gelen:
Hamdi Ömeroğlu
Önce gelen:
Ali Recai İskenderoğlu
İmar ve İskan Bakanı
27 Ekim 1965 - 3 Kasım 1969
Sonra gelen:
Hayrettin Nakipoğlu