Hüseyin Kutman

Bugünkü yazımızda Hüseyin Kutman'in büyüleyici dünyasına dalacağız. Bu kişi hakkında daha fazlasını keşfetmek, belirli bir konuyu derinlemesine araştırmak veya önemli bir tarihi anmak istiyorsanız, bu makale size ihtiyacınız olan tüm bilgileri verecektir. Bu doğrultuda, Hüseyin Kutman'i farklı perspektiflerden analiz ederek ilgili verileri, uzman görüşlerini ve ayrıntılı analizleri sunacağız. İlginiz ne olursa olsun, aradığınız bilgiyi bu yazıda bulacağınızdan eminiz.

Hüseyin Kutman
Doğum20 Ağustos 1930(1930-08-20)
Bursa, Türkiye
Ölüm15 Aralık 1988 (58 yaşında)[1]
İzmir, Türkiye
Ölüm sebebiKalp krizi
Defin yeriHacılarkırı Mezarlığı, İzmir
MilliyetTürk
Vatandaşlık Türkiye
MeslekOyuncu
Etkin yıllar1964-1988
Evlilik
Perran Kutman
(e. 1973; b. 1978)

Hüseyin Kutman (20 Ağustos 1930, Bursa - 15 Aralık 1988, İzmir[1]), Türk tiyatro ve sinema sanatçısıdır.[2]

Hayatı

Hüseyin Kutman'ın sahne hayatı Kent Oyuncuları'nda "Gülerek Girin" piyesiyle başladı. Uzun süre Dormen Tiyatrosu'nda çalışmış ve "Bulvar", "Monserrat", "Üç Kuruşluk Opera", "Almanya'dan Bir Yar Gelir Bizlere", "Dün Gece Yolda Giderken", "Çıplak Ayak", "Cengiz Han’ın Bisikleti" oyunlarında oynamıştır. 1969 yılında Nisa Serezli ile Bizim Tiyatro'da unutulmaz "Tatlı Kaçık" ve "Sersem Kocanın Kurnaz Karısı" oyunlarında gösterdiği performansıyla efsaneleşen bir oyuncudur. Bazı kulüplerde takdimcilik de yapan Hüseyin Kutman bir dönem Perran Kutman ile evlenip, ayrılmıştır. Uzun süre Devekuşu Kabare Tiyarosu'nda da görev yapan Hüseyin Kutman Yeşilçam'da karakter rollerinde aranılan isimlerden olmuştur. Filmlerde seslendirmesini genellikle Saadettin Erbil yapmıştır. 'Tek Başına Bir Kadın' filminin çekimlerinde kalp krizi sonucu hayata veda etmiştir. Aynı çekimlerde Reha Yurdakul da kalp krizi geçirip ölmüştür. İzmir Hacılarkırı Mezarlığı'na defnedildi.[kaynak belirtilmeli]

Filmleri

Oyuncu[3] olarak

olarak" class="mw-editsection-visualeditor">değiştir | kaynağı değiştir]

Yapım sorumlu[3] olarak

olarak" class="mw-editsection-visualeditor">değiştir | kaynağı değiştir]
  • 1976: Hababam Sınıfı Uyanıyor

Kaynakça

  1. ^ a b "Milliyet - 19 Aralık 1988 - MİLLİYET GAZETE ARŞİVİ". gazetearsivi.milliyet.com.tr. 4 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "TSA' da Hüseyin Kutman". tsa.org.tr. 25 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2023. 
  3. ^ a b "Sinematürk' te Hüseyin Kutman". sinematurk.com. 26 Mart 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2023. 

Dış bağlantılar