Güney Kore'de din

Günümüz dünyasında Güney Kore'de din toplumun farklı kesimlerinde büyük önem kazanan bir konudur. Kişisel, profesyonel veya sosyal düzeyde Güney Kore'de din, günlük yaşamdaki etkisi ve alaka düzeyi nedeniyle insanların dikkatini çekti. Zaman ilerledikçe Güney Kore'de din bir tartışma konusu haline geldi ve nüfusun farklı kesimleri arasında çelişkili görüşler ortaya çıktı. Bu makalede Güney Kore'de din'in farklı yönlerini ve günlük yaşamın çeşitli yönleri üzerindeki etkisini inceleyeceğiz. Güney Kore'de din'in kökeninden günümüze kadar etrafımızdaki dünyayı algılama biçimimizde nasıl bir öncesine ve sonrasına işaret ettiğini analiz edeceğiz. Bu nedenle Güney Kore'de din'in önemini ve toplumumuz üzerindeki etkisini anlamak çok önemlidir.






Güney Kore ulusal nüfus sayımına göre 2015 dini inançları[1]

  Dinsiz (%56)
  Protestanlık (%20)
  Kore Budizmi (%15)
  Kore şamanizmi ve Diğer Dinler (%1)

Güney Kore'de din, Güney Korelilerin büyük çoğunluğunun (2015 itibarıyla %56) bir dini organizasyona resmi üyeliği bulunmamasıyla birlikte; dini bir örgüte üye olanlar arasında Protestanlık, Budizm ve Roma Katolikliği hakimdir. 2015 yılında yapılan ulusal nüfus sayımına göre nüfusun %20'si Protestanlığa, %15'i Budizm'e (Kore Budizmi),%8'i Roma Katolik Kilisesi'ne bağlı; toplamda Kore nüfusunun %28'i Hristiyanlık dinine bağlıdır. Güney Korelilerin yaklaşık %1'i Won Budizmi, Konfüçyüsçülük, Çendoizm, Daesun Jinrihoe, İslam, Daejongism, Jeungsanism gibi diğer dinlerin üyesidir.

Kaynakça

  1. ^ South Korea National Statistical Office's 19th Population and Housing Census (2015): "Religion organisations' statistics 20 Aralık 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.". Retrieved 20 December 2016