Emile Zola'nın Hayatı

Bugünkü yazımızda Emile Zola'nın Hayatı'in büyüleyici dünyasına gireceğiz. Emile Zola'nın Hayatı, kökeninden tarih boyunca geçirdiği evrime kadar toplumun temel bir parçası olmuş ve günlük yaşamın farklı alanlarında etki yaratmıştır. Bu makale aracılığıyla, Emile Zola'nın Hayatı'i bu konu hakkındaki bilgilerini genişletmek isteyen herkesin ilgisini çeken bir konu haline getiren çeşitli yönleri inceleyeceğiz. Popüler kültür üzerindeki etkisinden bugünkü önemine kadar, Emile Zola'nın Hayatı'in dünyamızda oynadığı rolü ve önemini tam olarak anlamamızı sağlayacak ayrıntılı bir analize dalacağız. Sizi Emile Zola'nın Hayatı hakkında bilmeniz gereken her şeyi keşfetmeye götürecek bu eksiksiz kılavuzu kaçırmayın!

The Life of Emile Zola
YönetmenWilliam Dieterle
YapımcıHenry Blanke
SenaristHeinz Herald
Geza Herczeg
Norman Reilly Raine
Hikâye (eser)Heinz Herald
Geza Herczeg
UyarlamaZola and His Time
Matthew Josephson
OyuncularPaul Muni
Gloria Holden
Gale Sondergaard
Joseph Schildkraut
MüzikMax Steiner
Görüntü yönetmeniTony Gaudio
KurguWarren Low
StüdyoWarner Bros.
DağıtıcıWarner Bros.
Çıkış tarih(ler)i11 Ağustos 1937 (1937-08-11)
Süre116 dakika
Ülke ABD
Dilİngilizce

Emile Zola'nın Hayatı, Paul Muni'nin başrolünü oynadığı ve yönetmenliğini Alman göçmen William Dieterle yaptığı, 19. yüzyılda yaşamış Fransız yazar Émile Zola hakkında 1937 Amerika yapımı biyografik filmidir.En İyi Film Akademi Ödülü'nü kazanan ikinci biyografik film oldu. Filmin prömiyerini Los Angeles Carthay Circle Tiyatrosu'nda yapıldı. Film hem kritik hem de mali açıdan büyük başarıya taşıdı. Çağdaş incelemeler, filmi o zamana kadar yapılmış en iyi biyografik film olarak sıraladı. 2000 yılında, Kongre Kütüphanesi tarafından Birleşik Devletler Ulusal Film Sicilinde "kültürel, tarihsel veya estetik açıdan önemli" olarak korunmak üzere seçildi.[1][2]

Büyük Buhran sırasında ve Nazi Partisi'nin Almanya'da iktidara gelmesinin ardından üretilen film, Zola'nın Dreyfus olayına karıştığı ve 19'uncu yüzyılın sonlarında Fransa'daki Yahudi karşıtı adaletsizliğin temel sorununu keşfetmede başarısız oldu. 21. yüzyılın başlarında yapılan araştırmalar, bu filmi o zamanki Hollywood'un çekingenliğinin bir örneği olarak kaydetti: Anti-Semitizm filmde asla bahsedilmedi, ne de diyalogda "Yahudi" denildi. Bu dönemde bazı açıkça Nazi karşıtı filmler iptal edildi ve diğer içerikler değiştirildi. Bu aynı zamanda Hollywood'un, dış sansür tehdidine karşı algılanan tehditlere yanıt olarak bir iç sansür kuran Üretim Kodunu oluşturduğu dönemdi.

Kaynakça

  1. ^ "Librarian of Congress Names 25 More Films to National Film Registry". Library of Congress, Washington, D.C. 20540 USA. 6 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Kasım 2020. 
  2. ^ "Complete National Film Registry Listing | Film Registry | National Film Preservation Board | Programs at the Library of Congress | Library of Congress". Library of Congress, Washington, D.C. 20540 USA. 17 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Kasım 2020.