Charleston (dans)

Bugünkü yazımızda farklı alanlarda ilgi ve tartışma konusu olan Charleston (dans) konusuna değineceğiz. Charleston (dans) ortaya çıkışından bu yana hem uzmanların hem de meraklıların dikkatini çekerek önemi ve olası sonuçları hakkında tartışmalar ve teoriler yarattı. Bu makalede, Charleston (dans)'i derinlemesine inceleyeceğiz, mevcut bağlamdaki ilgisini analiz edeceğiz ve okuyucularımızın bu olguyu daha iyi anlamalarına olanak tanıyan kapsamlı bir görünüm sunacağız. Kökeninden çağdaş toplum üzerindeki etkisine kadar, ilgi ve merak uyandırmaya devam eden bir konuya ışık tutmak için Charleston (dans)'in her yönünü keşfedeceğiz. Charleston (dans) hakkında daha fazlasını keşfetmek için bu yolculukta bize katılın!

Josephine Baker, Folies Bergère'de Charleston dansını yaparken. Paris, 1926

Charleston ya da 20'li yıllar Charleston'u 20. yüzyılda, Amerika'da oluşmuş bir danstır. Afro-Amerikan kökenlidir. Dans adı olarak kayıtlarda ilk kez 1903 yılında rastlanmış ve adını Güney Carolina'daki Charleston şehrinden almıştır. James P. Johnson adlı piyanist ve komponistin The Charleston adlı Caz melodisi ile tanınmışlık kazanmıştır. Avrupa'da 1925 yılından itibaren Josephine Baker sayesinde tanınmıştır.

Charleston tek başına, çiftlerle ya da grup halinde yapılır. Dakikada 50-75 ölçü ile aşırı hızlı bir danstır. (Normal danslar dakikada yaklaşık 30-50 ölçülüdür) Temel ayak figürü ayak uçlarının içe, topukların dışa döndürülerek atılmasından oluşur. Dansın temeli izole hareketlere (Vücudun farklı yerlerini, örneğin kollar ve bacakları, birbirinden ayrı olarak hareket ettirmeye) dayanır. 1929 Dünya Ekonomik Bunalımı ile gece kulüpleri bu dansçıların ücretlerini ödeyemeyecek duruma geldi. Böylelikle de dans git gide unutuldu.

1930'lu ve 1940'lı yılların önemli bir Swing dansı olan Lindy Hop bu dansın birçok bölümünü sahiplenmiştir.