Günümüzde Benue dünya çapında birçok insanın dikkatini çeken bir konudur. Teknolojinin ilerlemesi ve küreselleşmeyle birlikte Benue hayatımızın önemli bir parçası haline geldi. Bunu akılda tutarak, günümüz toplumunda Benue'in önemini ve alaka düzeyini anlamak çok önemlidir. Bu makale boyunca Benue'in farklı yönlerini ve ekonomiden kültüre kadar farklı alanlardaki etkisini inceleyeceğiz. Aynı şekilde Benue'in insanların günlük yaşamlarında oynadığı rolü ve geleceği nasıl şekillendirdiğini analiz edeceğiz. Hiç şüphesiz Benue göz ardı edemeyeceğimiz bir konudur ve bunun etkilerinin ve sonuçlarının farkında olmak çok önemlidir.
Bu maddedeki hiçbir kaynak içermemektedir. (Temmuz 2012) (Bu şablonun nasıl ve ne zaman kaldırılması gerektiğini öğrenin) |
Benue (Fransızca: la Bénoué) Nijer Nehri'nin ana kollarından biridir. Nehir, aşağı yukarı 1,400 kilometre uzunluğunda ve yaz aylarında su taşıtlarının neredeyse serbestçe yol alabileceği şekildedir. Sonuç olarak, aktığı bölgede önemli bir taşıt yolunu oluşturur.
Kamerun'un kuzeyindeki Adamawa Platosu'ndan başlar ve batıya akar. Garoua kasabası ve Lagdo Rezervi'nin içinden geçerek Mandara dağları'nın güneyinde Nijerya'ya gider, sonra Jimeta, Ibi ve Makurdi'nin içinden geçer ve Nijer'deki Lokoja'ya ulaşır.
Nehrin büyük kolları, taşkınlar sırasında Benue Nehri'ni, Çad Gölü sisteminin bir parçası olan Logon Nehri'ne bağlayan Gongola Nehri ve Mayo Kébbi'dir. Diğer kollar arasında Taraba Nehri ve Katsina Ala Nehri bulunur.
Kesişme noktalarında Benue Nehri, Nijer Nehri'ni hacim olarak geçer (ortalama debileri: 3400 m³/s Benue, 2500 m³/s Nijer). İlerleyen yıllarda irigasyon nedeniyle iki nehrin de yüzey suyu miktarı oldukça düşmüştür.
kamu malı olan bir yayından alınan metni içeriyor: Chisholm, Hugh, (Ed.) (1911). "madde adı gerekli". Encyclopædia Britannica (11. bas.). Cambridge University Press.
Bu madde artık![]() | Kamerun ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir. Madde içeriğini genişleterek Vikipedi'ye katkı sağlayabilirsiniz. |
![]() | Afrika coğrafyası ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir. Madde içeriğini genişleterek Vikipedi'ye katkı sağlayabilirsiniz. |