Bugün Bülent Karaköse hakkında konuşmak istiyoruz çünkü son zamanlarda ilgi çeken bir konu. Bülent Karaköse, etkisi günlük yaşamın çeşitli alanlarına yayıldığı için her yaştan ve ilgi alanından insanın dikkatini çekmiştir. Siyasetten eğlenceye Bülent Karaköse bugün dünyada önemli bir iz bıraktı. Bu makalede, tarihinden günümüz toplumu üzerindeki etkisine kadar Bülent Karaköse ile ilgili çeşitli yönleri inceleyeceğiz. Bu olguyu ve günümüzdeki önemini daha iyi anlamanızı sağlayacak Bülent Karaköse hakkında ilginç ve alakalı bilgiler bulacağınızdan eminiz.
Bu madde hiçbir kaynak içermemektedir. (Temmuz 2016) (Bu şablonun nasıl ve ne zaman kaldırılması gerektiğini öğrenin) |
Bülent Karaköse (d. 1966, Tunceli), karikatürist ve yazardır.
Karikatür sanatına küçük yaşlarda başladı.İlk karikatürü 1979'da bir çocuk dergisinde yayımlandı. 1980 yılında Ses Mecmuası'nın mizah eki ATMACA dergisinin ardından çalıştığı dergi ve gazetelerin bazıları şunlardır: Güneş, Güldürü Üretim Merkezi (GÜM), Yeni Asır (Gıcık), Hürriyet, Milliyet, Günaydın, Cumhuriyet ve Evrensel, Mazete, Solak, Soytarı, Hiç, Panik, Kirpi, Miço ... (Karaköse'nin hemen hemen çizgilerinin görülmediği dergi ve gazete yok gibidir. Bunlardan en uzun mesai harcadığı gazete Cumhuriyet'tir.)
1994'te 'Sokak, İnsanları Ve kedileri' başlıklı ilk kişisel sergisini İstanbul'da bir sokak arasında açmıştır. 1996'da 'Bizim Çöplük', 2000'de Spor Olsun, 2002'de Sağlık Olsun isimli karikatür albümlerini yayımladı. 2001'de İhtiyaç Molası ve Sağlık Olsun adında kısa ömürlü aylık sektörel mizah dergilerini çıkaran ve birçok başarı ödülleri alan Karaköse 2003 yılında haftalık Beyoğlu Gazetesi'nde köşe yazıları yazdı.