Bu yazıda İğne deliği kamera konusu geniş ve zenginleştirici bir bakış açısıyla ele alınacaktır. İğne deliği kamera'in farklı bağlamlardaki önemi ve mevcut toplum üzerindeki etkisi analiz edilecektir. Metin boyunca, bu konuda kapsamlı ve zenginleştirici bir vizyon sağlamak amacıyla İğne deliği kamera'e ilişkin farklı yaklaşımlar ve bakış açıları incelenecektir. Ayrıca okuyucunun İğne deliği kamera hakkında daha fazla bilgi ve anlayış kazanmasını sağlayacak ilgili veriler ve açıklayıcı örnekler sunulacaktır.
Bu madde hiçbir kaynak içermemektedir. (Ekim 2013) (Bu şablonun nasıl ve ne zaman kaldırılması gerektiğini öğrenin) |
İğne deliği kamera lenssiz bir kamera türüdür. Bir yanında küçük bir delik olan ışık geçirmez bir kutu ile donanmıştır. Manzaradan gelen ışık bu kutunun üzerindeki delikten geçerek kutunun karşı tarafına ters çevrilmiş bir görüntü yansıtır. Parlak ışığa maruz kalan insan gözü ve küçük diyafram açıklıklı fotoğraf makineleri de benzer davranış sergiler.
Belirli bir noktaya kadar, delik küçüldükçe görüntü keskinleşir ama yansıyan resim matlaşır. İdeal diyafram açıklığı, yansıyan resimle arasındaki mesafenin 1/100'ü kadar ya da daha küçük olmalıdır.
İğne deliği kamera uzun süre ışığa maruz bırakılmak zorunda olduğu için, obtüratör (ışığın deliğe ulaşmasını önleyecek herhangi bir malzeme) elle kontrol edilebilir. Ortalama ışığa maruz bırakma süresi 5 saniye ile birkaç saat arasında değişebilir.
![]() | Fotoğrafçılık ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir. Madde içeriğini genişleterek Vikipedi'ye katkı sağlayabilirsiniz. |