Ängelholm

Günümüz dünyasında, Ängelholm toplumun her alanında artan ilgi gören bir konuyu temsil ediyor. Teknoloji ilerledikçe ve küreselleşme daha belirgin hale geldikçe, Ängelholm her yaştan, cinsiyetten ve milletten insanı etkileyen güncel bir konu haline geldi. Ängelholm'in ekonomi üzerindeki etkisinden siyaset ve kültür üzerindeki etkisine kadar, daha derin ilgi ve analiz gerektiren çok yönlü bir konu olduğu kanıtlanmıştır. Bu yazıda Ängelholm'e farklı bakış açılarını inceleyip modern dünyadaki önemini tartışacağız.

Ängelholm
Ängelholm eski adliyesi
Ängelholm eski adliyesi
Ängelholm arması
Arma
İsveç Skåne üzerinde Ängelholm
Ängelholm
Ängelholm
Sweden üzerinde Ängelholm
Ängelholm
Ängelholm
Ängelholm (Sweden)
Koordinatlar: 56°15′K 12°51′D / 56.250°K 12.850°D / 56.250; 12.850
Ülkeİsveç
İlSkåne
Yüzölçümü
 • Toplam12,83 km²
 • Yoğunluk1.811/km²
Zaman dilimiUTC+1 (OAS)
 • Yaz (YSU)UTC+2 (OAYS)

Ängelholm, İsveç'in güney kuşağında bulunan bir kenttir. Şehir, Öresund Boğazı'nın kuzeydoğu kıyılarındaki ormanlık kıyılarda yer alır.

Tarihçe

Eski kent mahkeme binası.

Kentin eski adı olan Rynestad adı ilk defa 17. yüzyılda yazılı kaynaklara geçti. 1516 yılında Danimarka kralı II. Christian tarafında kent konumuna alınan yerleşim, sonraki yüzyıllarda küçük bir kasaba büyüklüğünde kaldı. 1658 yılında imzalanan Roskilde Antlaşması ile Danimarka'dan İsveç'e geçti. Kent 19. yüzyılda, sanayileşmenin etkisiyle büyümeye başladı. 1883 yılına kadar askeri bir kent olarak da tanınan kentte, 1941 ve 2002 yılları arasında İsveç'in hava kuvvetleri üssü bulunmaktaydı.

Kültür ve Turizm

Kent bir çeşit okarina türü olan kil güvercini adlı müzik aletinin yapımıyla bilinmektedir. Ancak bu kentte ölmekte olan bir gelenek olup, günümüzde sadece Sofia Nilsson bu sanatı sürdürmektedir.

Turizm bakımından önemli gelirlere sahip olan kent, barındırdığı uzun kumlu sahillerle yaz aylarında turist çekmektedir. Skälderviken Körfezi, şehri ayrıca yelkencilik, dalga sörfü ve rüzgâr sörfünde önemli bir merkez yapmaktadır.

Ängelholm doğumlular

Kaynakça

Dış bağlantılar