Şara

Günümüz dünyasında Şara büyük önem ve alakaya sahip bir konu haline geldi. Şara'in toplum üzerindeki etkisinden dünya ekonomisi üzerindeki etkisine kadar kapsadığı birçok husus vardır. Bu yazıda Şara'in günlük hayatımızda oynadığı rolü derinlemesine inceleyeceğiz, farklı boyutlarını ve günlük hayatımızın çeşitli yönlerini nasıl etkilediğini inceleyeceğiz. Ek olarak, Şara'in mevcut ve gelecekteki eğilimlerinin yanı sıra zaman içindeki gelişimini de analiz edeceğiz. Şüphesiz Şara, önemi yıllar geçtikçe arttığı için dikkatimizi ve üzerinde düşünmeyi hak eden bir konudur.

Erken Hanedanlar Dönemi'nin ilk evresine (M.Ö. 2900-2700) tarihlenen ve Şara rahibi olarak tanımlanan Ushumgal adlı bir adamı tasvir eden stel.[1] Halen Metropolitan Museum of Art koleksiyonunda bulunmaktadır.[1]

Sümer mitolojisine göre Şara ya da Šara (Sümerce: 𒀭𒁈, dšara2, dšara), çoğunlukla Unug'un (Uruk) doğusundaki Umma kentiyle özdeşleşmiş küçük bir savaş tanrısıdır. Bazı metinlerde İnanna'nın (İştar) oğlu olarak belirtilir.

Kaynakça

  1. ^ a b Beaulieu 2018, s. 35.

Bibliografya