Ölüm mangası

Bu yazımızda toplumun birçok kesiminde büyük ilgi uyandıran Ölüm mangası konusunu daha derinlemesine incelemek istiyoruz. Ölüm mangası, sağlıktan teknolojiye kadar farklı alanlardaki önemli etkisi nedeniyle son yıllarda önem kazanmıştır. Bu doğrultuda, Ölüm mangası ile ilgili en alakalı yönleri analiz ederek önemini, zaman içindeki gelişimini ve bu konu etrafında öngörülen gelecek perspektiflerini araştıracağız. Ölüm mangası, kökeninden günümüze kadar birçok alanda öncesi ve sonrasına işaret eden, tartışmaları, araştırmaları ve önemli değişiklikleri motive eden bir dönüm noktası olduğunu kanıtladı.

Nazi Almanyası'nın Polonya'yı işgali sırasında ölüm mangası tarafından kurşuna dizilen 56 Polonyalı sivil.

Ölüm mangası; cinayetler, işkence, kayıplar ve yargısız infaz gibi bir hükûmet veya örgüt tarafından sessizce gizlenen gizli eylemler yürüten silahlı bir gruptur.[1]

Tarihsel olarak ölüm mangaları Rus İç Savaşı sırasında Kızıl Terör'ün bir parçası olarak Bolşevik Çeka'ya kadar geriye gitmektedir.[2] Nazi Almanyası tarafından Einsatzgruppen birlikleri Holokost'un bir parçası olarak kullanılmıştır.[3] Soğuk Savaş ve sonrası dönemde özellikle Latin Amerika, Orta Doğu, Afrika ve Asya'da yaşanan olaylar ile özleşmiştir.

Kaynakça

  1. ^ "Death Squads". Library of Congress. 13 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Kasım 2017. 
  2. ^ Ryan, James (2012). Lenin's Terror: The Ideological Origins of Early Soviet State Violence. London: Routledge. p. 114 24 Nisan 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. 978-1138815681.
  3. ^ "Nazi hunters identify living members of death squads". The Independent. 8 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Kasım 2017. 

Konuyla ilgili yayınlar