Yedigün

Günümüz dünyasında Yedigün benzeri görülmemiş bir önem kazanmıştır. Gerek toplum üzerindeki etkisi, gerek tarihteki önemi, gerekse bilim alanındaki etkisi nedeniyle Yedigün dünya çapında sürekli konuşulan bir konu haline geldi. Yedigün, başlangıcından şu andaki evrimine kadar uzmanların, meraklıların ve genel kamuoyunun ilgi konusu olmaya devam etti. Bu makalede, Yedigün'in önemini, çeşitli yönlerini ve günlük hayatımızda oynadığı rolü analiz ederek kapsamlı bir şekilde inceleyeceğiz.

Yedigün
TipMeşrubat
ÜreticiPepsiCo
Kökenİspanya
İlk üretim yılı1960
RenkTuruncu
Bağlantılı ürünlerFanta
Crush
Sunkist

Yedigün, İspanya kökenli, farklı meyvelerden hazırlanan meşrubattır. Türkiye'de "Yedigün" ismi ile satılan markanın tüm dünyada orijinal adı "Mirinda"dır. "Mirinda" kelimesi Esperantoda "takdire layık" ve "harika" anlamına geliyor.[1] Dünya çapında Fanta'nın en büyük rakibi olarak biliniyor.

Dünyada

Mirinda ilk kez 1958 yılında İspanya'da tanıtıldı ve 1960 yılında üretimine başlandı. Kısa zaman içerisinde hem İspanya'ya hem de Avrupa'ya yayıldı. 1970 yılında PepsiCo'nun bünyesine geçti. Bundan sonra ürün tüm dünyaya yayıldı. Buna rağmen Amerika Birleşik Devletleri'nde ürün yalnızca 2003 yılında Fanta'ya cevap olarak piyasaya çıktı. Brezilya'da ürün 1996 yılında piyasaya sunuldu ancak yerli Brezilya içinde "Sukita" içeceği kadar popüler olamadı.

Mirinda demir ambalajda

Şu an Mirinda dünyanın 150'den fazla ülkede üretilmekte ve tüketilmektedir. Her ülkede farklı meyvelerden hazırlanmakta ve tüketicilere sunulmaktadır. En popüler kullanılan meyveler portakal, narenciye, greyfurt, elma, armut, ayva, kayısı, çilek, ahududu, ananas, nar, muz, çarkıfelek, limon, passiflora edulis, hibiscus, guarana, mandalina, karpuz ve üzümün yanı sıra demirhindi ile şeftalidir.

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 26 Şubat 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Şubat 2005. 

Dış bağlantılar

Ayrıca bakınız