Tuğamiral

Bu yazıda, Tuğamiral konusunu farklı açılardan inceleyeceğiz ve bu konunun günümüzdeki önemi, etkisi ve geçerliliği hakkında kapsamlı bir bakış açısı sunmayı amaçlıyoruz. Ayrıntılı ve titiz bir analiz aracılığıyla, Tuğamiral ile ilgili çeşitli yönleri inceleyerek hem kökenini hem de zaman içindeki gelişimini ele alacağız. Benzer şekilde, Tuğamiral'in farklı bağlamlarda sahip olduğu pratik ve teorik sonuçların yanı sıra toplum ve günlük yaşam üzerindeki etkisini de inceleyeceğiz. Eleştirel ve yansıtıcı bir yaklaşımla bu makale, Tuğamiral'e zenginleştirici ve derinlemesine bir bakış sunmayı, düşünmeye ve tartışmaya davet eden bilgi ve bakış açıları sunmayı amaçlamaktadır.

TSK rütbeleri
Kara Deniz Hava
Genel Komutanlar
Askerî Kurul
General ve Amiral
Büyükamiral
Oramiral
Koramiral
Tümamiral
Tuğamiral
Üstsubay
Subay
Astsubay
Uzman Erbaş
Sözleşmeli Erbaş
Erbaş
Sözleşmeli Er
Er

Tuğamiral, birçok ülkenin deniz kuvvetlerinde Albayla Tümamiral arasındaki askerî rütbe. NATO kodu OF-6'dır. Kara Kuvvetlerindeki karşılığı Tuğgeneral.

Türk Silahlı Kuvvetleri

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde en düşük seviyedeki amiral rütbesidir. Bu rütbede defne yaprağından oluşan çelenge çapraz kılıçlar eklenir ve Bu apolete bir yıldız eklenir. Bu rütbedeki görev süresi 4 yıldır. 4 yılın sonunda Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) tarafından görev süresi uzatılabilir, emekliye ayrılabilir veya tümamiral rütbesine terfi ettirilebilir.

Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Dönemleri

Ayrıca bakınız

Notlar

  1. ^ 1926'ya kadar Liva amiral, 1935'e kadar Mirliva.