Tartışma:Eurovision Şarkı Yarışması dünyasında keşfedilmeyi ve anlaşılmayı hak eden sonsuz büyüleyici ve konuyla ilgili yönler vardır. Tartışma:Eurovision Şarkı Yarışması, toplum üzerindeki etkisinden zaman içindeki evrimine kadar dünya çapında sayısız bireyin ilgisini ve merakını çekmiştir. Zengin ve çeşitli bir geçmişe sahip olan Tartışma:Eurovision Şarkı Yarışması, bilim ve teknolojiden popüler kültür ve sanata kadar pek çok alanda tartışma ve tartışma konusu olmaya devam ediyor. Bu makalede, Tartışma:Eurovision Şarkı Yarışması'in büyüleyici dünyasına dalacağız, onun kökenlerini, etkisini ve günümüzdeki önemini keşfedeceğiz.
Bu madde, Vikipedi'deki Müzik maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Müzik kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Bu madde, Vikipedi'deki Eurovision maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Eurovision kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Bu madde, Vikipedi'deki Avrupa maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Avrupa kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
Her ülke Eurovision'a kendi diliyle mi girmeli? — Bu imzasız yazı 81.213.210.250 (mesaj•katkılar) tarafından eklenmiştir.
Eskiden böyle bir kural vardı; fakat sanıyorum 90'li yılların sonlarında bu kural kaldırıldı. Ülkeler şu anda istediklri dille katılabiliyorlar Eurovision'a. Hatta hatırladığım kadarıyla, Belçika2003 Eurovision Şarkı Yarışması'na Sanomi adlı bir parçayla katılmıştı. Şarkının dili uydurmaydı. --Dsmuratileti 13:21, 24 Mayıs 2008 (UTC)
Yarışmaya katılan şarkıların dilinin her ülkenin kendi ulusal dili olması zorunluydu. 1999 yılında alınan bir kararla ülkelerin ulusal dilinin olma zorunluluğu kaldırılmış ve serbest olmasına karar verilmiştir. Bu kuralla pek çok ülke 1999 yılındaki yarışmaya İngilizce ile katılmıştır. Sal 17:25, 26 Mayıs 2008 (UTC)
eurovision şarkı yarışmasında avustralya'nın ne işi var.Ayrıca Türkiye 2 defa sıfır çekti.Eklemeyi unutmuşsun.
"0 çekenler" yerine "0 puanla ayrılanlar", "hiç puan alamayanlar" ya da "0 puan alanlar" gibi bir ifade daha uygun değil mi?
İfadenin uygun olmadığına katıldığım için "Eurovision'da puan alamayan şarkılar listesi" olarak değiştirdim. Umarım yerinde bir isimdir. --temaileti 19:23, 13 Ağustos 2008 (UTC)
Dış bağlantılar
Dış bağlantıları tartışma bölümünde tartışmadan değiştirmeyelim.Maverick16 21:43, 12 Mart 2009 (UTC)
Tarafsızlık hk.
Vikipedi projesinin amacı tarafsız bir online ansiklopedi oluşturmaktı sanırım(Ya da o tür bir şey). Ama bu maddedeki şu ifade bence tarafsızlık ilkesine aykırı:
"Türkiye 1 kere bu yarışmada 1. liğe ulaşmıştır.Bu durumdan dolayı Sertab Erener'e teşekkür ediyoruz."
Bir ansiklopedide bir ülkeyi birinciliğe taşıyan şarkıcıya doğrudan isim vererek teşekkür etmek ne kadar doğrudur bilemiyorum.Tuncab 18:05, 16 Mayıs 2009 (UTC)
Merhabalar, ilginiz için teşekkürler, o ifade şimdi çıkarıldı. Sanırım o ifadenin eklenmesi vandalizm idi. Neyse, yine de teşekkürler ve iyi çalışmalar. Kıro-headmesajjj 18:25, 16 Mayıs 2009 (UTC)
Ben de teşekkür ederim ilginiz için. Buraya yazıp bir yorum almadan değiştirmek istemedim.Tuncab 08:21, 19 Mayıs 2009 (UTC)
Vandalizm
Madde son günlerde vandalizm'e uğramış. Eski haline döndürülürse iyi olur. Ödül T. 20:33, 11 Aralık 2010 (UTC)