Türkmen Dağı (Suriye)

Bu yazıda Türkmen Dağı (Suriye)'den ve onun modern toplum üzerindeki etkisinden bahsedeceğiz. Türkmen Dağı (Suriye) bugün büyük önem taşıyan bir konudur ve çeşitli alanlarda sürekli tartışmalara yol açmıştır. Türkmen Dağı (Suriye), ortaya çıkışından bu yana hem uzmanların hem de hayranların ilgisini çekti ve ona anlam ve anlayış kazandırmaya çalışan sonsuz görüş ve teoriler üretti. Yıllar boyunca Türkmen Dağı (Suriye), gerçek anlamını ve günlük yaşam üzerindeki etkilerini deşifre etmeye çalışan çalışmaların, araştırmaların ve analizlerin konusu olmuştur. Bu makalede Türkmen Dağı (Suriye)'e ve onun çağdaş dünyadaki rolüne dair farklı bakış açılarını inceleyeceğiz, onun birçok yönünü ve içinde yaşadığımız gerçekliği nasıl şekillendirdiğini analiz edeceğiz.

Türkmen Dağı
Suriye üzerinde Türkmen Dağı
Türkmen Dağı
Türkmen Dağı
Türkmen Dağı'nın Suriye'deki konumu

Türkmen Dağı, (Arapça: جبل تركمان ‎; Jabal Turkman; TürkçeTürkmen Dağı) Suriye'nin Lazkiye ilinin kuzeyinde, Hatay sınırındaki Bayır-Bucak bölgesinin orta ve doğu kısımlarını oluşturan ve çoğunlukla Suriyeli Türkmenler'in bulunduğu dağlık bölgedir.

2015'te Suriye İç Savaşı neticesinde Rus hava bombardımanına uğramasıyla gündeme gelmiştir.[1][2]

Türkmen Dağı'ndaki ve Bayırbucak'taki bölgeler/köyler

Bayır-Bucak'ta 72 Türkmen köyü bulunmaktadır. 54 tanesinin muhtarlık statüsü vardır. 18 tanesi ise çiftlik statüsündedir.[3]

Başlıca bölgeleri

45 Tepesi, Acısu, Avanlı, Bedeme, Burc Keseb, Celiliyye, Çardaklı, Çümeyren, Dağdağan, Dağmışlı, Dervişhan, Derhane, Fırınlık, Gazalah tepesi, Gebelli, Gımam, Gök dağ, Hancağız, İyn El Ğazal, Kapaklı, Kantara, Karaman, Kapıkaya, Karagır, Kasatil, Kelez, Kepir, Kırıkaltı tepesi, Kızıldağ, Kulcuk, Milikli, Murtlu, Nisipin, Pınar Almer, Gebelli, Saray, Şems, Yertilik tepesi, Zeytincik ve Zuveyik'tir.[4][5][6]

Kaynakça

  1. ^ ""Rus askeri Türkmen Dağı'nı almaya başladı"". 25 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2015. 
  2. ^ "Türkmen Dağı yoğun bombardıman altında". 25 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2015. 
  3. ^ "Haber Fedai". 26 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2015. 
  4. ^ "Kalemiyet". 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2015. 
  5. ^ "Ensonhaber". 4 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2015. 
  6. ^ "Radikal". 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2015.