Ses konuşma tanımlayıcı yazılımlar

Günümüz dünyasında Ses konuşma tanımlayıcı yazılımlar sürekli tartışılan ve üzerinde düşünülen bir konu haline geldi. İlgisi siyasetten kültür ve teknolojiye kadar toplumun farklı alanlarını kapsamaktadır. Zamanla, Ses konuşma tanımlayıcı yazılımlar etkisini ve çeşitli alanlarda önemli değişiklikler yaratma yeteneğini gösterdi. Bu konudaki görüşlerin çeşitliliği ve çoğu zaman kutuplaşması, bu konunun objektif ve multidisipliner bir yaklaşımla ele alınmasının önemini ortaya koymaktadır. Bu makalede, Ses konuşma tanımlayıcı yazılımlar'in farklı yönlerini ve bugünkü etkisini inceleyeceğiz, zaman içindeki gelişimini ve geleceğe yansımasını analiz edeceğiz.

Subvokal konuşma tanıma araştırmalarında kullanılan elektrotlar.

Sesli konuşmayı yazıya çeviren bilgisayar yazılımları veya daha yaygın ve bilinen İngilizce adıyla "Speech recognition"

kelime açılımı kök anlamıyla ses kayıt tespiti ; Dikte -

genelde bilinen Konuşma Sentezleyici veya Speech Synthesizer, programlarının aksine mikrofon benzeri bir şekilde daha önceden alınan bir konuşma veya diyalogun bilgisayar üzerinde yazılı bir hale getirilmesi için kullanılan programlardır.

kullanım alanları

özellikle gazetecilik açısında video ve ses formatında alınan görüşme ve mülakatların bilgisayar ortamında arşivlenmesi ve daha sonraki süreçlerde kişilerin hangi sözü ne zaman söylediğini ortaya çıkması açısında kullanıldığı gibi ulusal güvenlik açısında yasal zaman aşımı süresince kaydedilen telefon görüşmelerinin şüpheli konuşma veya anahtar kelimeli arama için dinleme işinin yasal anlamda tarafsız olarak bilgisayar tarafından tanımlanmasıdır.

Free software

Free speech corpus and acoustic model repositories

Proprietary software

Kaynakça

Konu hakkında basında yer alan haberler