Renenutet

Bugün Renenutet güncel bir konu olmaya devam ediyor ve çok çeşitli insanların ilgisini çekiyor. Teknolojinin ilerlemesi ve küreselleşmeyle birlikte Renenutet farklı alanlarda da merkezi bir tartışma konusu haline geldi. İnsanlar hem kişisel hem de profesyonel düzeyde Renenutet hakkında bilgi, tavsiye ve görüş aramaya devam ediyor. Toplum geliştikçe Renenutet'in hayatlarımızı etkileme şekli de değişiyor. Bu nedenle, Renenutet ile ilgili farklı yönleri kapsamlı bir şekilde araştırmak, onun günlük yaşamlarımız ve etrafımızdaki dünya üzerindeki etkisini anlamak önemlidir.

Renenutet
Papirüs asası tutarken Renenutet
Hiyerogliflerdeki adı
r
n
n
wt
t
I12
[1][2]

Renenūtet (aynı zamanda Erntet ve Renenet) eski Mısır dininde bir beslenme ve hasat tanrıçasıydı.[3] Hasadın önemi, insanların hasat zamanı Renenutet'e birçok teklifte bulunmalarına neden oldu. Başlangıçta, tarikatı Terenuthis merkezliydi. Renenutet bir kobra olarak veya kobra başlı bir kadın olarak tasvir edildi.

'Okşamak, hemşirelik yapmak veya desteklemek' fiilleri Renenutet ismini açıklamaya yardımcı olur. Bu tanrıça, doğumdan ölüme kadar firavunla ilgilenen bir 'hemşire'di.[4]

O, çocuğun olumlu kaderini temsil eden Shai'nin kadın muadili idi. Bununla birlikte Renenutet, Yunancada Thermouthis veya Hermouthis idi. Tarlaların bereketini somutlaştırdı ve kraliyet ofisinin ve gücünün koruyucusuydu.[5]

Bazen beslenme tanrıçası Renenutet'in Sobek adında bir kocası olduğu görülüyordu. Medinet Madi tapınağı hem Sobek'e hem de Renenutet'e adanmıştır.[5]

Daha genel olarak Renenutet, bazen bir yılan olarak da temsil edilen Nehebkau'nun annesi olarak görülüyordu. Nehebkau'nun annesi kabul edildiğinde, Renenutet'in dünyayı temsil eden bir kocası olan Geb olduğu görülüyordu.

Tanrı Nepri'nin annesiydi.[5]

Zamanla Renenutet, bakışlarının düşmanları öldürdüğü söylenen Wadjet'in alternatif bir formu olarak tanımlandı. Wadjet, firavunların tacında gösterilen kobraydı.

Nepit, Renenutet ve Hu kobralar olarak.

Kaynakça

  1. ^ Leitz, Christian; Budde, Dagmar; Goldbrunner, Lothar; Förster, Frank; Recklinghausen, Daniel von; Ventker, Bettina (2 Ağustos 2002). "LGG". Peeters yayıncı. ISBN 9789042911499 – Google Books vasıtasıyla. 
  2. ^ Institute, Scriptural Research (27 Mart 2020). "Wisdom of Amenemope". Scriptural Research Institute. ISBN 9781989852064 – Google Books vasıtasıyla. 
  3. ^ Egyptian mythology: a guide to the gods, goddesses, and traditions of ancient Egypt. New York: Oxford University Press. 2003. ISBN 0195170245. 
  4. ^ Flusser David, and Shua Amorai-Stark. (1993). ""The Goddess Thermuthis, Moses, and Artapanus." Jewish Studies Quarterly 1, no. 3": 217–33. 
  5. ^ a b c Gods and Men in Egypt: 3000 BCE to 395 CE. Ithaca: Cornell University Press. . 2004.