Oy birliği

Bugün Oy birliği hakkında konuşmak istiyoruz. _Var1 son zamanlarda ilgi kazanan, tartışmalara yol açan ve toplumun farklı kesimlerinde ilgi uyandıran bir konudur. Oy birliği ortaya çıkışından bu yana, farklı alanlardaki etkisi ve alaka düzeyi sayesinde uzmanların, akademisyenlerin ve hatta genel kamuoyunun dikkatini çekti. Bu makalede, Oy birliği'in en alakalı yönlerini inceleyerek geçmişini, mevcut önemini ve geleceğe yönelik etkilerini inceleyeceğiz. Ayrıca, bu heyecan verici konunun eksiksiz ve güncellenmiş bir vizyonunu sunmak amacıyla konuyla ilgili farklı bakış açılarını ve görüşleri analiz edeceğiz.

Oy birliği, belirli bir durum için tüm insanların anlaşmasıdır.[1] Oy birliği, katılan herkesin aynı fikirde ya da seçenekte birleştiğini ifade eder.[2]

Oy birliği ile yapılan bir oylamadan sonra açık bir şekilde itiraz bulunmaması nedeniyle dolaylı olarak kabul edilebilir ve mutlaka tekdüzelik anlamına gelmez. Temsili bir demokraside oy birliğinin ortaya çıkması, katılımcı bir demokrasideki fikirlerin çeşitliliği ile anlaşılmaz olabilir. Oy birliği genellikle siyasi bir çabadır. Hükûmetler ve uluslararası kuruluşlar zaman zaman oy birliğiyle kararlar alsalar da, halkın rızası çoğu zaman seçilmiş görevliler için daha ulaşılabilir bir istektir.

Oy birliği ile tesis edildiği varsayılan meşrutiyet, diktatörlük rejimleri tarafından konumlarına destek sağlamak amacıyla kullanılmıştır.[1] Bir yasama organına katılanlar, bir diktatörün konumunu desteklemeye zorlanabilir veya korkutulabilir.

Tek Partili devletler, adayları seçimlerde koltuk başına bir ile sınırlayabilir ve halkın oy birliği izlenimi yaratmak için zorunlu oylama veya seçim sahtekarlığı kullanabilir.

Kaynakça

  1. ^ a b Beachtiger, Andrea (2018). The Oxford handbook of deliberative democracy (1. bas.). Oxford, Birleşik Krallık: Oxford University Press. ISBN 978-0198747369. 
  2. ^ Rohrschneider, Robert (2020). The Oxford handbook of political representation in liberal democracies (1. bas.). Oxford, Birleşik Krallık: Oxford University Press. ISBN 978-0198825081.