Osman Nami Osmanoğlu

Günümüz dünyasında Osman Nami Osmanoğlu geniş bir yelpazedeki insanlar için alakalı ve ilgi çekici bir konu haline geldi. İster tanınmış bir kişi, ister bir kavram, ister tarihi bir olay olsun, Osman Nami Osmanoğlu pek çok kişinin ilgisini ve merakını uyandırıyor. Tarih boyunca Osman Nami Osmanoğlu toplumların oluşmasında, kültür ve geleneklerin şekillenmesinde çok önemli bir rol oynamıştır. Bu yazımızda Osman Nami Osmanoğlu'in anlamını ve önemini derinlemesine inceleyerek bu büyüleyici konuya ışık tutacak detaylı ve anlayışlı bir bakış sunacağız.

Osman Nami Osmanoğlu, (d. 1918; Cenevre, İsviçre - ö. 15 Temmuz 2010; İstanbul), Osmanlı Sultanzadesi ve radyoloji yüksek mühendisi.

II. Mahmud Türbesi haziresinde yer alan mezarı

Sultan II. Abdülhamid'in kızı Ayşe Sultan'ın ve Ahmed Nami'nin ikinci oğlu Osman Nami Osmanoğlu 1918'de İsviçre'nin Cenevre şehrinde doğdu. Paris'te makine-radyoloji mühendisliği okudu. Uzun süre Lübnan ve Tunus'ta yaşadıktan sonra 1975'te yurda döndü. İlk eşi Adile Hanım'dan üç kızı vardır; kızları Mediha Şükriye, Fethiye Nimet ve Ayşe Adile'dir. Alman olan ikinci eşinden de iki kızı vardır. Bunlar da Gülnur Dorothe ve Erman Kunter ile evli olan Ayten Sofia'dır. Torunu oyuncu Refiha Roksan Osmanoğlu'dur. 15 Temmuz 2010 tarihinde İstanbul'da öldü. Cenazesi, İstanbul, Çemberlitaş'taki II. Mahmut Türbesi Haziresi'nde toprağa verildi.[1]

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 17 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2019. 

Dış bağlantılar