Günümüz dünyasında Nietzscheci evetleme toplumun farklı kesimlerinden çok sayıda insanın dikkatini çekmeyi başarmıştır. Etkisi önemli ölçüde yayıldı ve hem ilgi hem de tartışma yarattı. Çeşitli bakış açıları ve görüşler sayesinde Nietzscheci evetleme bugün güncel bir konu haline geldi. Nietzscheci evetleme, popüler kültüre olan etkisinden siyasi ve toplumsal meselelere olan ilgisine kadar büyük önem taşıyan bir konu olarak öne çıkmayı başardı. Bu makalede Nietzscheci evetleme'in çeşitli boyutlarını ve çağdaş toplum üzerindeki etkisini inceleyeceğiz.
Nietzscheci evetleme (Almanca: Bejahung) Friedrich Nietzsche felsefesindeki bir kavramdır. Bu tür evetlemenin örnekleyici bir formülasyonu Nietzsche'nin Nachlass`ında görülebilir:
Tek bir ana evet dediysek, yalnızca kendimize değil bütün varoluşa evet demiş oluruz. Hiçbir şey, ne kendimizde ne de şeylerde, kendine yeterli olmadığından; ruhumuz bir kere mutluluktan titrediyse ve sesi bir arp gibi çıkmaya başladıysa, bu olayı meydana getirmek için tüm sonsuzluk gereklidir ve bu tek bir evetleme anında tüm sonsuzluk iyi, bedeli ödenmiş, haklı çıkarılmış ve evetlenmiş olur.[1]