Mithat Bereket

Bu yazıda, son yıllarda akademisyenlerin, profesyonellerin ve meraklıların dikkatini çeken Mithat Bereket konusunu daha detaylı inceleyeceğiz. Ortaya çıkışından bu yana, Mithat Bereket çeşitli alanlarda büyük ilgi uyandırdı; bilim, teknoloji, kültür ve genel olarak toplum gibi alanlarda bilginin ilerlemesine önemli ölçüde katkıda bulunan tartışmalara ve düşüncelere yol açtı. Bu sayfalar boyunca kendimizi Mithat Bereket'in büyüleyici dünyasına kaptıracağız, farklı yönlerini, etkisini ve mevcut bağlamdaki alaka düzeyini analiz edeceğiz. Kökenlerinden gelecekteki olası gelişmelerine kadar, Mithat Bereket'in çağdaş dünyada önemini ve potansiyelini takdir etmemizi sağlayacak bir keşif ve anlayış yolculuğuna çıkacağız.

Mithat Bereket, (d. 10 Ekim 1966, Ankara), Türk muhabir, gazeteci ve yazar.

Hayatı

TED Ankara Koleji'nin ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.

Amatör olarak üniversite yıllarında basketbol oynadı. Yüksek lisansını İngiltere'de, Lancaster Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler bölümünde tamamladı. Tezi “Kıbrıs” üzerineydi. Aynı üniversitede “Radikal İslam” üzerine doktora araştırması yaptı.

Mithat Bereket bir dönem Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde ders verdi.[1] Aynı kurumun çatısı altında, öğrencilerin basın konusunda gördükleri teorik eğitimin yanında, pratik deneyimlerle iş hayatına hazırlamak amacıyla "Pusula Akademisi"nin kuruluşuna katkıda bulundu.

Mithat Bereket, ünlü bir savaş muhabiridir. Bosna, Halepçe, Kosova, Irak, Afganistan, Çeçenistan, Filistin bölgelerinde, sıcak savaş ortamında muhabirlik yaptı.

Yaklaşık 20 yıl muhabirlik yapan Bereket, 1995'ten bu yana kendi haber programı olan "Pusula"yı hazırladı ve sundu. Pusula haber programı 1995 yılında Kanal D’de, 1996 yılında Star TV’de yayımlandı. 1999 yılından NTV’de ekrana geldi. "Mithat Bereket’le pusula" programı, Türkiye'nin önde gelen birçok kanalında yayınlandıktan sonra 2008'de TRT 1'de ekrana geldi. Mithat Bereket ayrıca www.pusula.tv ve Businessweek Dergisi'nde haftalık köşe yazılarında bulundu.

Mithat Bereket, yürüme, denge ve konuşma bozukluklarına neden olan sürmenaj hastalığı nedeniyle mesleğini bırakmak durumunda kalmıştır. Mithat Bereket, 2019 yılında yaptığı paylaşımda, gazetecilik mesleğini neden bıraktığı açıklamıştı.[2]

Kendisinin söyleşi gerçekleştirdiği kişiler:

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2018. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 17 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2023. 

Dış bağlantılar