Millî Gençlik Vakfı

Günümüz dünyasında Millî Gençlik Vakfı geniş bir kitlenin büyük önem verdiği ve ilgi duyduğu bir konu haline geldi. Teknolojinin ilerlemesi ve toplumdaki sürekli değişimlerle birlikte Millî Gençlik Vakfı benzeri görülmemiş bir önem kazanmıştır. İnsanların günlük yaşamları üzerindeki etkisinden küresel ekonomi üzerindeki etkisine kadar Millî Gençlik Vakfı'in hem uzmanlar hem de vatandaşlar için bir tartışma ve düşünce konusu olduğu kanıtlandı. Bu makalede, bugün çok alakalı olan bu konu hakkında kapsamlı ve zenginleştirici bir vizyon sunmak amacıyla Millî Gençlik Vakfı ile ilgili farklı yönleri ve perspektifleri inceleyeceğiz.

Necmettin Erbakan'ın direktifi ile 1975 yılında kurulmuş vakıftır. Millî Görüş hareketi üyesidir. 28 Şubat Süreci sonrası yaşanan gelişmelere bağlı olarak 2004 yılında kapatılmıştır.[kaynak belirtilmeli] Günümüzde Anadolu Gençlik Derneği adı altında çalışmalarına devam etmektedir.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 1995 yemin töreni olayları

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde 16 Temmuz 1995'te organize edilen yemin törenine üç kadın öğrenci başörtülü oldukları gerekçesi ile törene alınmadı. Törene zorla katılan üç öğrenci kürsüye çıktığı anda arbedeler yaşandı. Okulu müdürü Servet Özgür, olayların sorumlusu olarak Milli Gençlik Vakfını sorumlu tuttu.[1]

Kaynakça

  1. ^ "28 Şubatçı Servet Özgür halâ görevde | TUGAM". www.tugam.org. 2 Mart 2021. 20 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mart 2021.