Miko

Bugünkü yazımızda Miko'i derinlemesine inceleyeceğiz ve birçok yönünü ve günlük yaşamın farklı yönleri üzerindeki etkisini keşfedeceğiz. Miko hem uzmanların hem de meraklıların dikkatini çeken, çok sayıda araştırmaya, tartışmaya ve düşünceye yol açan bir konudur. Tarih boyunca Miko toplumda çok önemli bir rol oynamış, kültür ve geleneklerden ekonomi ve politikaya kadar her şeyi etkilemiştir. Bu makalede, ilgi ve tartışma yaratmaya devam eden bir konuya ışık tutmak amacıyla Miko hakkında zaman içindeki evriminden bugünkü önemine kadar var olan çeşitli bakış açılarını analiz edeceğiz.

Kamo Nehri'nde Şinto seremonisi gerçekleştiren miko

Miko (Japonca巫女), Şintoizm'de tapınak görevlisi veya rahibe bir genç kadındır.[1][2][3] Miko, bir zamanlar bir şaman olarak görülmüştü,[4] ancak modern Japon kültüründe, kutsal temizlikten[4] Kagura dansını[5] gerçekleştirmeye kadar görevlerini yerine getirmek için eğitilmiş olup günlük hayatında kurumsal bir rol oynamaktadırlar.[1]

Kaynakça

  1. ^ a b Groemer, Gerald. "Female Shamans in Eastern Japan during the Edo Period" 12 Ağustos 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Asian Folklore Studies 66:27–53. (2007)
  2. ^ Aston, William George. Shinto: way of the gods. Longmans, Green, and Co. (1905)
  3. ^ North-China herald and Supreme Court & consular gazette, The: Volume 79 - North-China Herald. (1906)
  4. ^ a b Picken, Stuart DB. The A to Z of Shinto. Scarecrow Press. (2006)
  5. ^ Hearn, Lafcadio. Glimpses of unfamiliar Japan: Volume 1. Houghton, Mifflin and company. (1894)

Dış bağlantılar