Metropoliten alan

Günümüz dünyasında, Metropoliten alan her yaştan ve her kökenden insan için büyük önem taşıyan ve ilgi duyulan bir konu haline geldi. Toplum üzerindeki etkisi, tarihsel önemi veya günlük yaşamın farklı yönleri üzerindeki etkisi nedeniyle Metropoliten alan birçok kişinin dikkatini çekmiş ve bir çalışma, tartışma ve yansıma konusu haline gelmiştir. Bu makalede, kökeni ve evriminden bugünkü etkisine kadar Metropoliten alan ile ilgili farklı yönleri inceleyeceğiz. Çeşitli alanlardaki etkisini ve yarattığı gelecek perspektiflerini analiz edeceğiz. Şüphesiz ki Metropoliten alan kimseyi kayıtsız bırakmayacak, günümüz toplumunda gerçek kapsamını anlamak için farklı açılardan incelenmeyi hak eden bir konudur.

37,8 milyon nüfusu ile Tokyo dünyanın en büyük metropolitan alanıdır.

Metropolitan alan, nüfusu büyük olan şehirlerin ekonomik, toplumsal ve siyasal olarak etkili oldukları alanlardır.[1] Metropolitan alanlar genellikle bir büyükşehir ile çevresindeki diğer şehirler, varoşlar ve yerlerden oluşur.[2] Metropolitan alanların genel bir açık tanımı ya da sınırları olmayıp ülkeden ülkeye değişmektedir. Sosyal, ekonomik ve politik kurumlar değiştikçe, metropolitan alanlar önemli ekonomik ve politik bölgeler haline geldi.

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  1. ^ "Metropoliten alan". Emlakansiklopedisi.com. 10 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2017. 
  2. ^ "Metropolitan area" (İngilizce). Encyclopædia Britannica. 28 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2017.