Mete Arat

Bu yazıda Mete Arat'in heyecan verici dünyasına gireceğiz. Tarih boyunca Mete Arat, toplum üzerindeki etkisinden, bilimsel alanla olan ilgisinden ya da sadece popüler kültür üzerindeki etkisinden dolayı insanlıkta büyük ilgi uyandırdı. Mete Arat, başlangıcından günümüze kadar insanların hayatında temel bir rol oynamış, hem uzmanlar hem de amatörler için büyüleyici bir çalışma konusu haline gelmiştir. Bu yazı aracılığıyla Mete Arat'in farklı yönlerini keşfetmeyi, önemini ve çeşitli alanlardaki etkisini analiz etmeyi öneriyoruz.

Mete Arat
Kişisel bilgiler
Doğum1937
İstanbul
Ölüm30 Ekim 2022 (84-85 yaşlarında)
Stuttgart, Almanya
VatandaşlıkTürkiye
Çalışma ve başarıları
Mimarlık tarzıStadyum vb. mimarlığı
Ünlü yapıtlarıStuttgart Porsche Arena
Nef Stadyumu
Almanya Millî Kütüphanesi
Anıtların restorasyonuTürk Telekom Stadyumu

Mete Arat (1937 - 30 Ekim 2022, Stuttgart[1]) Türk mimardır.

ASP ('asp' Architekten Arat - Siegel - Schust, Stuttgart) firmasının ortağıdır. Almanya'da birçok spor tesisini ve kamu binalarını başarıyla tamamlamıştır. Sahibi olduğu mimarlık şirketinde 1971 yılından bu yana 17 yüksek mimar kadrosu ile Stuttgart'ta çalışıyor. Bugüne kadar katıldığı 500'e yakın proje yarışmasında birçok derece elde etmiş olan Mete Arat Almanya'nın önde gelen mimarlarından birisidir. Almanya Millî Kütüphanesi, Leipzig, Oldenburg, Stuttgart Porsche Arena kapalı spor salonlarını yapan ve geçen yıl restore edilip Dünya Kupası maçları oynanan Stuttgart Gottlieb - Daimler Stadı'nı bitirmiştir.

Türkiye'de de Aslantepe Ali Sami Yen Spor Kompleksi olarak bilinen ve toplam 52 bin 647 seyirci seyirci kapasitesi, 190 metre eni, 228 metre boyu ile dünyanın sayılı statları arasında yer alan, aynı zamanda Türkiye'nin en teknolojik ve özgün spor komplekslerinden biri olan Rams Park'ın projesini çizmiştir.

Dış bağlantılar

Kaynakça