Bugün Meiringen çok sayıda insanın ilgisini çeken bir konudur. Yıllar boyunca, çeşitli görüş ve teorileri ateşleyen tartışma, çalışma ve araştırma konusu olmuştur. Meiringen ister bir kişi, ister bir konu, ister bir tarih ya da başka bir unsur olsun, günümüz toplumundaki önemi yadsınamaz. Bu nedenle, önemini ve çeşitli alanlardaki yansımalarını anlamak için farklı yönlerini araştırmak önemlidir. Bu yazıda Meiringen'i detaylı bir şekilde inceleyeceğiz ve günümüz dünyamız üzerindeki etkisini analiz edeceğiz.
Meiringen, İsviçre Almancasına has bir dialekt olan Bern'in kırsal alan lehçesinde Meiringe ya da an der Gasse olarak geçen ,[1] İsviçre'nin Bern kantonu'nda bulunan, Interlaken-Oberhasli idari bölgesine bağlı bir belediyedir.
Meiringen, yakınında bulunan Aare Boğazı ve Reichenbach Şelaleleri ile bilinir. Yalnızca yürüyerek ya da telefirikle ulaşılabilen Reichenbach şelaleri yazar Arthur Conan Doyle vesilesiyle tanınan, kurgusal ünlü roman figürü Sherlock Holmes'un maceralarında da yer alan bir mekandır. Söz konusu romandaki olaylara göre 4 Nisan 1891 senesin'de Holmes, Profesör Moriarty ile Reichenbach Şelalerinden birlikte düşmüş, bu olayın devamında Holmes'ın hayatta kalması ve öldüğünün sanılmasını kendi lehine kullanması bahis mevzu edilmiştir.
Diğer bir ziyaret yeri, sekizgen bir çan kulesine sahip olan ve yapımı 1684'e dek uzanan St. Michael Kilisesi'dir (Aziz Michael Kilisesi) . Kilisenin tüm alanı İsviçre'nin federal koruma altına aldığı kültürel bir zenginlik olarak kabul edilir. Rehberli turlar düzenli olarak sunulmaktadır.
Meringen'de her sene düzenli olarak Noel ile Yılbaşı Arifesi arasında gerçekleşen geleneksel bir kervan manasında Trychel geçişleridir. Çevre köylerden farklı kostümler ve geleneksel kıyafetler eşliğinde toplanan insanlar, Meiringen'de toplanıp yerel enstürmantal müzik eşliğinde bir geçiş gerçekleştirirler. İsviçre ve Avrupa'nın çeşitli yerlerinde sıklıkla karşılaşılan ve kökü çok eskilere dayalı Ubersitz (veya Übersitz) adına yapılan bu gelenek kışın oluşmasını sağlayan kötü ruhların kovulmasını temsil eder.[2]
Popüler görüşe göre İtalyan şekerci Gasparini'nin İsviçre'nin Meiringen bölgesinde ilk kez 1600 (ya da bir diğer rivayete göre 1720) civarında şeker ve çırpılmış yumurta beyazından oluşan bir tatlı denediği ve bu tatlıya köyün adını verdiği kabul edilir. (Fransızca haliyle Meringue). Fransız sömürgeciler bu tatlının Haiti'ye kadar ulaşmasına vesile oldular. Ötesinde sömürge adası olan Haiti ana şeker tedarikçi bir merkez konumundaydı. Bu etkinin bir başka örneği 19. yüzyılın sonuna doğru, Dominik Cumhuriyeti'ndeki Karayip dansına bu tatlının isminin verilmesiyle oluştu ((Merengu)) . Almanya'da bu tatlı daha çok Baiser beze olarak bilinir.
Her halükarda, Meringue kelimesi aslında ilk olarak 1691 tarihli bir Fransız yemek kitabında geçiyor. Bir yoruma göre, bezenin "bal-tatlı" anlamına gelen ve Latince mel "bal" dan türetilen Orta Latince melinus'a dayandığı söylenir. Bir başka görüş ise; "atıştırmalık" anlamına gelen Latince merendadan kökenine dayandığı yönündedir. Bu ikinci açıklama doğruysa, dilbilimsel (filolojik) olarak yine İsviçre'nin bir başka kantonu olan Graubünden halk dilinde söylene gelen Zvieri (öğleden sonra atıştırma vakti - saat dörtte) sözcüğü olan Marend ile eş değer görünmektedir.[3]
Meiringen'in, İsviçre'de ortaklaşa olduğu, dört kardeş belediyesi bulunmaktadır: St. Gallen kantonunda Eschenbach, Neuchâtel kantonunda Le Landeron, Ticino kantonunda Morcote ve Graubünden kantonunda Scuol .