Medaye

Bu yazıda Medaye'in çağdaş toplum üzerindeki etkisini ve etkisini araştıracağız. Medaye ortaya çıktığı günden bu yana dünya çapında milyonlarca insanın dikkatini çekmiş ve popüler kültürde kendine önemli bir yer edinmiştir. Yıllar geçtikçe, Medaye fikirleri şekillendirme, hareketlere ilham verme ve yerleşik normlara meydan okuma yeteneğini gösterdi. Bu anlamda, Medaye'in politikadan ekonomiye, sanatsal alandan bireysel ifadeye kadar toplumun farklı yönlerdeki evrimine nasıl katkıda bulunduğunu dikkatle incelemek çok önemlidir. Bu makale, Medaye'in günlük hayatımızda oynadığı temel role ve bunun etrafımızdaki dünyayı algılama biçimimiz üzerindeki etkisine ışık tutmayı amaçlamaktadır.

Medaye
مضايا
Suriye üzerinde Medaye
Medaye
Medaye
Medaye'nın Suriye'deki konumu
ÜlkeSuriye
İlRif Şam
İlçeEz-Zabadani

Medaye (Arapçaمضايا), Rif Şam ilinin Ez-Zabadani ilçesine bağlı, Lübnan sınırına yakın bir kasabadır. 2004 sayımına göre nüfusu 9.371 dir.[1] Ancak savaş dolayısıyla bölgeye mülteciler gelmiş ve nüfus artmıştır. Ocak 2016'daki Birleşmiş Milletler verilerine göre nüfus 40-42 bin arasındadır.[2]

Genel görünüm

Kaynak suyu, meyveleri ve iklimi ile ünlü bir yerdir. Yazın serin havası dolayısıyla pek çok turistin kasabaya gelmesine neden olmaktadır. Kasabada ayrıca Avrupa mallarının satıldığı geniş bir market vardır.

Nüfus büyük oranda Sünnidir.

Suriye İç Savaşı

Suriye İç Savaşı'nın başından beri hükümet karşıtı bir kasaba olmuştur. Temmuz 2015'ten beri kasaba rejim ve Hizbullah'ın kuşatması altındadır.

Ocak 2016'da kasabada insanların açlıktan ölmeye başladığı duyurulmuştur. İnsanların kedi, köpek ve çim yiyerek hayatta kalmaya çalıştıkları belirtilmiştir.[3] 11 Ocak'ta kasabaya BM yardım konvoyu 1 aylık yiyecek bırakmıştır.[4]

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2016. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2016. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 15 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2016. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 16 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2016.