M'Simbati Sultanlığı

Günümüz toplumu bağlamında M'Simbati Sultanlığı, derinleştirilmeyi ve analiz edilmeyi hak eden güncel bir konu haline geldi. M'Simbati Sultanlığı, ortaya çıkışından bugünkü etkisine kadar farklı alanlardan uzmanların ve kişilerin ilgisini çekti. Bu makale, ekonomik etkilerinden popüler kültür üzerindeki etkisine kadar M'Simbati Sultanlığı'in çeşitli yönlerini keşfetmeyi amaçlamaktadır. Bu doğrultuda, M'Simbati Sultanlığı'in günlük hayatımızda oynadığı rolü daha iyi anlamamıza yardımcı olacak farklı bakış açıları incelenecektir. Benzer şekilde, okuyucuların bilgilerini zenginleştirmek ve bu konu hakkında eleştirel bir düşünce oluşturmak amacıyla M'Simbati Sultanlığı etrafında dönen ihtilaflar ve tartışmalar ele alınacaktır.

M'Simbati Sultanlığı
M'Simbati Sultanlığı bayrağı
Resmî dil(ler)İngilizce
Kuruluşu1959
Nüfus
• Tahminî
5
Günümüzdeki durumuFeshedilmiş

M'Simbati Sultanlığı, Tanganika'da 1959 yılında Latham Leslie Moore tarafından kurulan bir mikro ulustur, Mtwara'nın yaklaşık olarak 25 km güneydoğusunda kurulmuştur.

Latham Leslie Moore

Latham Leslie Moore, 1893'te Paddington, Londra'da doğdu 1980 yılında Kenya'da öldü, Nanyuki'deki Eski Askerler Mezarlığı'na gömüldü. I. Dünya Savaşı sırasında, Kraliyet Saha Topçusu'nda teğmen olarak görev yaptı.[1]

Ulusun oluşumu

1959'da Tanganika ülkesi Birleşik Krallık'ın bir kolonisiydi, Moore bir ada satın aldı ve koloninin sömürge valileriyle yazışarak varisliğini ilan etti ve saltanatının resmi olarak tanınmasını istedi. Tanganika daha sonra modern Tanzanya'yı oluşturmak için Zanzibar Halk Cumhuriyeti ve Pemba ile birleştiğinde Moore, ülkenin yeni başkanı Julius Nyerere ile yazışarak devletinin ve Birleşmiş Milletler'in tanınmasını istedi. Ancak bu taleplerin hiçbiri yerine getirilmedi.

Bayrak

Bayrak Birleşik Krallık sömürgeleri bayraklarından ilham alınarak hazırlanmıştır.

Ayrıca Bakınız

Kaynakça

  1. ^ "Life story: Latham Leslie Moore | Lives of the First World War". livesofthefirstworldwar.iwm.org.uk. 9 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Nisan 2021.