Kuzey Cephesi (Sovyetler Birliği)

Bu yazımızda son yıllarda farklı alanlarda büyük ilgi gören Kuzey Cephesi (Sovyetler Birliği) konusuna değineceğiz. Kuzey Cephesi (Sovyetler Birliği) hem toplumda hem de akademide büyük ilgi ve tartışmalara yol açtı ve etkisi siyasetten teknolojiye kadar çeşitli alanlarda belirginleşti. Bu yazı boyunca Kuzey Cephesi (Sovyetler Birliği)'in farklı boyutlarını analiz ederek kökenini, gelişimini ve günümüz dünyasındaki sonuçlarını araştıracağız. Bu kapsamlı analiz aracılığıyla, Kuzey Cephesi (Sovyetler Birliği)'in ve onun çağdaş toplumdaki rolünün yanı sıra geleceğe yönelik potansiyel etkilerine ilişkin daha derin bir anlayış sağlamayı umuyoruz.

Leningrad Askerî Bölgesi'nde seferberlik

Kuzey Cephesi (Almanca : Северный фронт / Severniy front), II. Dünya Savaşı sırasında kurulan Kızıl Ordu cephelerindendir.

Tarihçe

24 Haziran 1941 tarihinde Leningrad Askerî Bölgesi'nde 7. Ordu, 14. Ordu, 23. Ordu ve bölge hava birliklerinden teşkil edildi.

28 Haziran 1941 tarihinde Baltık Donanması da cepheye dahil edildi.

19 Ağustos 1941 tarihinde Kuzeybatı Cephesi'ne bağlı 8. ve 48. ordular cepheye transfer edildi.

26 Ağustos 1941 tarihinde, 23 Ağustos 1941 tarihli STAVKA emrine göre, Leningrad Cephesi ve Karelya Cephesi olmak üzere ikiye ayrıldı.

Komutanlar

Sovyet Askerî Konseyi üyeleri (Siyasi Komiser)

  • Kolordu komiseri N. N. Klyementev (bütün dönem)

Kurmay Başkanları

  • Tümgeneral D.N. Nikişev (Haziran - Ağustos 1941)
  • Polkovnik N.V. Gorodetski (Ağustos 1941)

Not

Dış bağlantılar