Kendini beğenmişlik

Günümüzde Kendini beğenmişlik dünya çapında birçok insanın dikkatini çeken bir konudur. Kendini beğenmişlik ortaya çıkışından bu yana büyük ilgi uyandırdı ve çeşitli çevrelerde tartışma konusu oldu. Yıllar geçtikçe, Kendini beğenmişlik'in teknolojiden siyasete, kültüre ve genel olarak topluma kadar çeşitli alanlarda geçerliliği kanıtlanmıştır. Kendini beğenmişlik'i keşfetmeye ve analiz etmeye devam ederken, onun günlük yaşamlarımız ve etrafımızdaki dünya üzerindeki etkisini anlamak zorunludur. Bu makalede Kendini beğenmişlik'in önemini ve çağdaş toplumun farklı yönleri üzerindeki etkisini inceleyeceğiz.

Kendini beğenmişlik, kendini üstün görme veya tepeden bakma,[1][2] kişinin davranışlarının, inançlarının, bağlılıklarının ve edimlerinin ortalama bir insanınkine kıyasla daha erdemli olduğu düşüncesinden yola çıkan ahlaki üstünlük[3] duygusudur. Kendini beğenmiş bireyler genellikle diğerlerinin fikir ve tavırlarına karşı hoşgörüden yoksundur.[4] Kendini beğenmiş biri, diğer insanlarla kurdukları ilişkiden bağımsız olarak kendi doğru ve yanlışlarını aramaya ilgisiz olan insan şeklinde de tanımlanabilir.

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  1. ^ "holier-than-thou - definition of holier-than-thou by the Free Online Dictionary, Thesaurus and Encyclopedia". Thefreedictionary.com. 1 Haziran 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2013. 
  2. ^ "Holier than thou" originates from the King James Bible, Isaiah 65:5, in which such an attitude is condemned
  3. ^ "the definition of self-righteous". Dictionary.com. 8 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ekim 2017. 
  4. ^ "the definition of self-righteous". Dictionary.com. 8 Aralık 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ekim 2017.