Günümüz dünyasında Käthe Ehrhold, farklı alanlarda giderek daha alakalı bir ilgi konusu haline geldi. Kişisel, profesyonel, akademik veya politik alanda Käthe Ehrhold büyük bir etki yarattı ve uzmanlar ve genel olarak toplum arasında tartışma ve yansımaları ateşledi. Etkisi, ekonomi ve çevre de dahil olmak üzere kültürden teknolojiye kadar uzanır. Bu makalede, Käthe Ehrhold'in yaşadığımız dünyayı nasıl dönüştürdüğünü ve dönüştürmeye devam ettiğini ve bunun kısa ve uzun vadeli sonuçlarını inceleyeceğiz.
Käthe Ehrhold (doğumu yaklaşık 1890, Dresden, Almanya; ölümü bilinmiyor) Alman öğretmen ve Protestan misyoneri.
Käthe Ehrhold Bad Freienwalde 'deki Bibelschule Malche (Protestan Tefrat Okulu)'nda okudu. Van' daki Ermeni öksüzler yurdu'nda öğretmen ve misyoner.
I. Dünya Savaşı boyunca, Ekim 1914'te Osmanlı Devleti Almanya'nın yanında savaşa girmekteydi. Mayıs 1915'te Rusların birliği Van'a ulaştı.
Käthe Ehrhold Van'daki iç savaş'ın başında Ermeni köylüleri bakıp korudu. Ne görüp neye tanık olduğunu Flucht in die Heimat (Anayurda Kaçış) başlığı altında 1937'de Geç de olsa yaşadıklarımı gördüklerimi Tanrı katında artık kendime saklama hakkını görmüyorum diyerek Dresden'de yayınladığı kitabına yazdı.[1]
Dresden'de kilise hizmetinin kadın okulunun başkanlığını yaptı. 1932 yılında Hristiyan kadın hizmetinin ülke derneğinin sekreteriydi.