Kármán hattı

Bugünkü yazımızda son zamanlarda pek çok kişinin dikkatini çeken bir konu olan Kármán hattı'den bahsedeceğiz. Kármán hattı günümüz toplumundaki önemi nedeniyle çok sayıda insanda merak ve ilgi uyandıran bir konudur. Bu makale boyunca, kökeni ve evriminden günlük yaşam üzerindeki etkisine kadar Kármán hattı ile ilgili farklı yönleri inceleyeceğiz. Ayrıca alanında uzman kişilerin görüşlerini analiz ederek Kármán hattı'in ve günümüzdeki öneminin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olacak ilgili verileri sunacağız. Hiç şüphesiz Kármán hattı, modern yaşamın farklı alanlarındaki etkisini anlamak için derinlemesine araştırılmayı hak eden bir konudur.

Atmosferin katmanlarıEverest DağıTroposferStratosferMezosferGök taşıMezosferKarman hattıKutup ışıklarıTermosferEkzosfer
Atmosferin katmanları


Kármán hattı, deniz seviyesinden 100 km yükseklikte bulunan ve genellikle Dünya atmosferi ile uzay arasındaki sınır olarak kabul edilen hayalî bir hattır.[1] Adını Macar asıllı Amerikalı mühendis ve fizikçi Theodore von Kármán'dan almaktadır.

Kaynakça

  1. ^ Dr. S. Sanz Fernández de Córdoba (24 Haziran 2004). "The 100 km Boundary for Astronautics". Fédération Aéronautique Internationale. 22 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ocak 2018. 

Dış bağlantılar